Remek győzelem a németek ellen

2023.08.25. 17:57 |

A magyar női válogatott 4-0-ra verte a német csapatot a kloteni tornán. A meccsen az emberelőnyös játékbeli különbség döntött.

A németek ellen Németh Anikó kezdett a kapuban, Takács Zoé volt a tartalék – először öltözhetett be felnőttválogatott meccsen. A stáb ezúttal Révész Zsuzsát, Torontáli Annát, Faggyas Lillát és Strobl Larát nem nevezte.

A német csapat kezdte némileg aktívabban a meccset. Az első harmad első emberelőnye a magyaroké volt, de komoly helyzet nélkül ért véget a két perc. Aztán viszont háromszor a mieink védekeztek hátrányban, ám Németh és a védelem rendre a helyén volt. A harmad végén fordult a kocka: kettős fórban is támadhattak Huszákék, ám a vezetést nem sikerült megszerezni.

A második harmad már kiegyenlített játékot hozott, továbbra is több kiállítással. Baker büntetését kihúzták a magyarok, aztán sorra jöttek a német büntetések, egyre több magyar lehetőséggel. A 37. percben sikerült beszorítani az ellenfelet, és Metzler Regina közelről be is kotorta a korongot. A harmad hajrája is a magyaroké volt.

Az utolsó felvonásban kétszer is kettős emberelőnybe került a magyar csapat, és mindkettőt sikerült értékesíteni. A 48. percben Pázmándi Zsófia maradt egyedül a kapu előtt, és szép mozdulattal lőtt a hálóba, majd másfél perccel később Baker lövésébe ért bele. A németek próbáltak szépíteni, de a magyar védelem jól tartotta magát, egy közel háromperces cserét is kihúztak. Aztán az 55. percben Garát-Gasparics Fanni is eredményes volt, szép cselek után talált be.

A válogatott tehát javított a Svájc elleni vereség után, és biztosan verte meg A csoportos ellenfelét. Napra pontosan egy évvel ezelőtt is találkozott a két csapat, és akkor is a mieink győztek a dániai vb-n. Szombaton délután a franciák ellen zárul a kloteni torna, a tét a második hely.

A svájci tornára utazó keret

Kapusok: Németh Anikó, Révész Zsuzsa, Takács Zoé

Hátvédek: Taylor Baker, Balog Gréta, Faggyas Lilla, Kiss-Simon Franciska, Koncz Boglárka, Márton Adél, Mayer Fruzsina, Németh Bernadett, Odnoga Lotti

Csatárok: Báhiczki-Tóth Boglárka, Dabasi Réka, Garát-Gasparics Fanni, Gondos Tamara, Huszák Alexandra, Kreisz Emma, Márton Luca, Metzler Regina, Mozolai Berta, Pázmándi Zsófia, Rónai Alexandra, Strobl Lara, Szamosfalvi Petra, Torontáli Anna

A stáb

Pat Cortina szövetségi kapitány
Delaney Collins másodedző
Kis András másodedző
Budai Krisztián kapusedző
Gallyas Gabriella erőnléti edző
Dénes Veronika rehabilitációs edző
Tornyi Gábor felszerelés-menedzser
Speier Kálmán felszerelés-menedzser
Jasó Judit csapatvezető
Kaposi Dávid sajtó
Kolbenheyer Zsuzsanna szakági vezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV