Rekordszámú csapattal indul a Magyar Kupa

2023.09.21. 15:00 |

Megtartották a kupasorozat első fordulójának sorsolását.

Minden eddiginél több, összesen 16 csapat nevezett a Magyar Kupa 2023-2024-es kiírásába. A klubokat a kupában tavaly elért eredmények, valamint a bajnoki sorozatokban elért helyezések alapján emelték ki, ettől függ, hogy mikor kapcsolódnak be a sorozatba.

Az első fordulóban hat együttes vesz részt, két akadémiai csapat, valamint négy Andersen ligás: a Budapest Jégkorong Akadémia, a DVTK Jegesmedvék Jégkorong Akadémia, a Goodwill Pharma Szeged, a Lehel HC, az UNI Győr ETO HC és a Worm Angels.

A csütörtökön délután tartott sorsolás alapján az első forduló párosítása: 

  • Goodwill Pharma Szeged-Budapest Jégkorong Akadémia
  • DVTK Jegesmedvék Jégkorong Akadémia-Worm Angels
  • UNI Győr ETO HC-Lehel HC

A mérkőzéseket október 4-én, a visszavágókat október 10-én rendezik.

A második fordulóban csatlakozik be a DVTK Jegesmedvék, a FEHA19, a MAC Ikonok és az Újpesti Jégkorong Akadémia. Az első kör három továbbjutója mellett folytathatja a legjobb vesztes csapat is, utóbbi kilétét az összesített gólkülönbség alapján határozzák meg. Ha ez alapján nem lehet dönteni, akkor a több szerzett gólt veszik figyelembe, és ha ez is egyenlő, akkor a kupában elért tavalyi helyezés a mérvadó. A második forduló meccseit a tervek szerint október 17-én és 24-én tartják.

A harmadik fordulóban a négy továbbjutó mellett ott lesz a DEAC, a Dunaújváros, az FTC-Telekom és az UTE is, a párosításokat sorsolás alapján alakítják ki. A mérkőzéseket október 31-én és november 21-én rendezik a kiírás alapján.

A négy továbbjutó kerül a negyedik fordulóba, itt döntik el, hogy ki megy tovább a négyes döntőbe. Ennek a körnek a meccseit december 5-én és január 16-án játsszák le. A Hydro Fehérvár AV19 és a címvédő BJAHC automatikusan tagja a négyes döntőnek, amelyet 2024. január 27-28-án rendeznek.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV