Rekord nézőszám és egy jó kis este Kanadával

2024.05.07. 21:29 |

Az A csoportos világbajnokságra készülő kanadai válogatott 4-0-ra győzött az MVM Dome-ban rendezett keddi mérkőzésen, amely 14 925 néző előtt zajlott. A szezonnak ezzel vége, de már most tudjuk, hogy a következő sem lesz izgalmaktól mentes.

Kegyes volt az időjárás, jó hangulatban és sok száz gyermek részvételével zajlottak a Hokitavasz külső programjai, már 16 órától, az MVM Dome mellett. A „Mindenünk a hoki” nevet viselő kitelepülésünk aktivitásait egy idő után a sportegyesületek megjelent kabalafigurái felügyelték, majd ahogy közeledett az este, egyre színesedett a közönség (mármint megszaporodtak a piros-fehér-zöld kellékek). Akadtak, akik már 17 órakor toporogtak az MVM Dome kapuinál, ekkor nyitottak ugyanis azok, nem sokkal később pedig már egy zsibongó tömegre hasonlított az MVM Dome – elkezdődött a hangolás.

A bemelegítés során – a magyar válogatott mellett – Connor Bedard volt a legnépszerűbb fotó- és videótéma, a játékoskijáró felett sokan tömörültek össze, hogy jó helyről készítsenek képet vagy videót.

A meccs előtt közvetlenül aztán a Klagenfurtban az A csoportos szereplés jogát kiharcoló női válogatottunkat köszöntötték a jégen, majd a férfiválogatott visszavonuló tagjait, így Kóger Dánielt, Magosi Bálintot, Nagy Gergőt, Pozsgai Tamást és Szirányi Bencét. A csapatok bemutatásánál ismét Bedard nevét követte a legnagyobb hangorkán.

Két perc 13 másodperc kellett aztán Kanadának, hogy bevegye Bálizs Bence kapuját, Colton Parayko bizonyította, hogy gólerős hátvéd, ráadásul viszonylag messziről, de már a támadóharmadban lőtte kapura a korongot (0-1). Bő másfél perccel később Terbócs tehetett vissza egy ígéretes korongot, majd két perc múlva Sebők lövését védte a Stanley-kupa győztes Binnington. Bálizsnak azért több dolga akadt az első harmadban, melynek végén előbb Mihály Ákosnak volt ígéretes távoli lövése, majd védőink próbálkoztak messziről, előbb Hadobás, majd Stipsicz.

Sárpátki Tamásé volt az első magyar helyzet a második harmadban, viszont 13:48-nál Kanada növelte az előnyét, Bedard tette be a kapu elé nagy erővel, egy lecsorgó korongot Byram tett a kapuba, 0-2. Papp Kristóf szólójának szólt a taps és a zörej a lelátón a harmad közepén, mint ahogy egyébként minden blokknak vagy Bálizs-védésnek. Egészen 9:21-gyel a szakasz vége előttig, amikor Horváth Dominik állt be a magyar kapuba.

Owen Power egy nagyon szép Mangiapane-passz, és egy elegáns korongátvétel után növelte a kanadai előnyt szűk két perccel a vége előtt, ezt volt a három gól közül a legszebb (0-3).

Fölényben volt a harmadik harmadban is a kanadai csapat, de a mieink próbálták valahogy azt a becsületgólt megszerezni. Terbócs István járt ehhez a legközelebb, egy az egyben vihette kapura, de Binnington védett.

A szurkolásból nem volt hiány, köszönjük ezúttal is a kitüntetett figyelmet.

A vége 4-0 (az utolsó percekre Farkas Roland állt a kapuba és McBain betalált neki), a magyar válogatott búcsúzott a szezontól, de már most várjuk a következőt.

Hokitavasz 2024, MVM Dome:

Magyarország–Kanada 0-4 (0-1, 0-2, 0-1)
MVM Dome, 14 925 néző

Magyarország: Bálizs (Horváth D., Farkas R.)
Stipsicz, Hadobás – Kiss R., Nilsson – Garát, Ortenszky – Szabó B., Fejes
Varga B., Hári, Sofron – Papp, Sebők, Erdély – Nemes, Sárpátki, Galló – Mihály, Németh K., Terbócs
Szövetségi kapitány: Don MacAdam

Kanada: Binnington
Power, Parayko 1 – Byram 1, Oleksiak – Guhle, Severson – Zellweger
Bunting (1), McCann, Bedard – Mangiapane (1), Cozens, Guenther – Tanev, McBain, Mercer – Greig (1), Clark
Szövetségi kapitány: André Tourigny

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV