Régi ismerősök randevúja

2018.11.02. 13:02 |
Öt mérkőzéssel folytatódik az Erste Liga. Az FTC tovább növelheti veretlen sorozatát, az UTE pedig Bécsbe látogat. A nap meccsén a volt újvárosiakkal megerősített DEAC a DAB-ot fogadja.

A DEAC sikeres erdélyi túráról tért haza, és bár leszorult a dobogóról, vesztett pontokat tekintve jobban áll, mint a harmadik Brassó, amely azonban három meccsel többet játszott. A találkozó pikantériáját az adja, hogy David Musial, a debreceniek edzője tavaly a DAB-nál dolgozott, és több egykori újvárosi is erősíti az egyetemi együttest, akik ráadásul a két csapat első idei találkozóján kulcsszereplők voltak, hiszen Turcotte és Izacky is gólt szerzett. Rajtuk kívül Novotny, Hetényi Péter, Hári Norbert és Silló Arnold is játszott az Acélbikáknál.

A DAB az élmezőny csapatai ellen egyelőre kevés sikerrel járt, csak a Brassó ellen szerzett pontot kétszer, a mögötte állókat viszont rendre legyőzi, így nem meglepő, hogy pont a tabella közepén áll. A feljebb lépéshez több bravúr kell, ehhez viszont a védelmet kell ráncba szedni, mert 3,5 gólt kapnak átlagban az újvárosiak.

„A legutóbbi találkozónk nagyon szoros volt. Ezúttal kisebb jégfelületen fogunk játszani, úgyhogy készen kell állnunk, hogy szűkebb helyeken kell harcolnunk és védekeznünk. Ha már itt tartunk: elsősorban a védekezésre szeretnénk koncentrálni, ha az a helyén lesz, akkor valószínűleg elöl is lesznek gólszerzési lehetőségeink. A jelszavunk tehát péntek este az lesz, hogy első a védekezés, utána jöhet a támadás’ – mondta Antti Karhula, a DAB finn vezetőedzője.

Ami a többi meccset illeti: az FTC tovább nyújthatja veretlen sorozatát, és elléphet a csütürtökön botló Csíkszeredától. Az UTE két nyeretlen meccs után Bécsben térhet vissza a győzelmi útra, a Brassó pedig a Titánoknak vághat vissza az egy héttel ezelőtti 7-2-es vereségért. A HK Budapest is egyre jobb formába került, és ezt a Gyergyó ellen is bizonyíthatja a Tüskecsarnokban.

A program

Corona Brasov–Fehérvári Titánok 17:30
EV Vienna Capitals II–UTE 17:50
FTC-Telekom–Vasas HC 18:00
Hokiklub Budapest–Gyergyói HK 18:40 stream ITT
DEAC–Dunaújvárosi Acélbikák 19:00

Gyerehokizni