Rajtol a kloteni női torna

2023.08.24. 15:44 |

A házigazda Svájc lesz az első ellenfele a magyar női csapatnak.

Jó hangulatban teltek a magyar női válogatott edzései Klotenben, az edzői stáb pörgős gyakorlatokat vezetett, egyensúlyban voltak a taktikai és a játékos feladatokat. Mindenki egészséges és játékra kész, így a szakvezetés döntésén múlik, hogy ki az a négy játékos, aki nem öltözik be az első, Svájc elleni mérkőzésre.

A kloteni környezet ismerős lehet Pat Cortinának és Budai Krisztián kapusedzőnek, ugyanis abban a csarnokban rendezik a mostani tornát, ahol 2009-ben a férfi A csoportos vb-t is, ráadásul a szállás is megegyezik. Az arénában néhol még feltűnnek a 14 évvel ezelőtti esemény plakátjai. A létesítmény az erdő szélén fekszik, nyugodt környezetben. Két pályával rendelkezik, és mindenben a jégkorongra van kitalálva, ez a legapróbb részletekből is kiderül. A magyar jelenlét is erős: az első nap egy vajdasági magyar sofőr, Norbert szállította a csapatot, és kiderült, hogy a szállodában is magyar szakács főz.

A magyar keretből 19-en voltak ott az áprilisi vb-n is. A két együttes napra pontosan négy éve találkozott legutóbb, akkor a mieink győztek 2-0-ra, a két gólszerző, Kreisz Emma és Huszák Alexandra most is játszik. A svájciak a legutóbbi vb-n a negyedik helyen végeztek. Mostani keretükből hárman játszanak a tengerentúlon, a kapus Alina Brändl pedig a svéd MoDo tagja, a többiek a hazai bajnokságban szerepelnek. A legnagyobb sztár Lara Stalder és Alina Müller.

A mérkőzés 19 órakor kezdődik.

A svájci tornára utazó keret

Kapusok: Németh Anikó, Révész Zsuzsa, Takács Zoé

Hátvédek: Taylor Baker, Balog Gréta, Faggyas Lilla, Kiss-Simon Franciska, Koncz Boglárka, Márton Adél, Mayer Fruzsina, Németh Bernadett, Odnoga Lotti

Csatárok: Báhiczki-Tóth Boglárka, Dabasi Réka, Garát-Gasparics Fanni, Gondos Tamara, Huszák Alexandra, Kreisz Emma, Márton Luca, Metzler Regina, Mozolai Berta, Pázmándi Zsófia, Rónai Alexandra, Strobl Lara, Szamosfalvi Petra, Torontáli Anna

A stáb

Pat Cortina szövetségi kapitány
Delaney Collins másodedző
Kis András másodedző
Budai Krisztián kapusedző
Gallyas Gabriella erőnléti edző
Dénes Veronika rehabilitációs edző
Tornyi Gábor felszerelés-menedzser
Speier Kálmán felszerelés-menedzser
Jasó Judit csapatvezető
Kaposi Dávid sajtó
Kolbenheyer Zsuzsanna szakági vezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV