Rajt a franciák ellen

2024.02.08. 10:40 |

Pozsonyi tornán szerepel a magyar női válogatott.

Decemberben a franciák elleni 2-0-s sikerrel zárta a 2023-as évet a magyar női csapat, az akkor tornagyőzelmet ért Káposztásmegyeren. 2024 első mérkőzésén is a francia válogatott lesz az ellenfél a pozsonyi nemzetközi felkészülési tornán. A két együttes augusztusban is összecsapott, Svájcban a mieink nyertek 3-2-re, ahogy a tavalyi A csoportos vb-n is. Az is biztos, hogy ebben az idényben még lesz egy magyar-francia, hiszen a klagenfurti divízió 1/A világbajnokságon is találkozik majd a két együttes.

A magyar válogatott szerda délután érkezett meg Pozsonyba, és szinte rögtön edzést is vezényelt a keretnek Pat Cortina és a szakmai stáb. A pörgős kezdés után az emberelőnyös és az emberhátrányos játék gyakorlása következett. Csütörtökön reggel átmozgató séta volt a program. A csapat jó hangulatban készül a torna rajtjára.

A program

Február 8., 14.00 Franciaország-Magyarország
Február 9., 14.00 Magyarország-Norvégia
Február 10., 14.00 Szlovákia-Magyarország

A keret

Kapusok: Milibák Helga (BJA), Németh Anikó (Björklöven, svéd), Révész Zsuzsa (MAC Budapest)

Hátvédek: Balog Gréta (MAC Budapest), Kiss-Simon Franciska (HKB), Koncz Boglárka (HKB), Márton Adél (OHA, kanadai), Mayer Fruzsina (HKB), Németh Bernadett (MAC Budapest), Odnoga Lotti (SDE, svéd)

Csatárok: Báhiczki-Tóth Boglárka (HKB), Dabasi Réka (HKB), Fehér Nikolett (HKB), Garát-Gasparics Fanni (Ottawa, kanadai), Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Huszák Alexandra (MAC Budapest), Imets Mercédesz (BJA), Márton Luca (OHA, kanadai), Metzler Regina (OHA, kanadai), Mozolai Berta (Stanstead, kanadai), Pázmándi Zsófia (Plattsburgh, amerikai, Szamosfalvi Petra (HKB), Williams Hayley (HKB)

A stáb

Pat Cortina szövetségi kapitány, Delaney Collins másodedző, Kis András másodedző, Pillók Martin másodedző, Budai Krisztián kapusedző, Gallyas Gabriella erőnléti edző, Dénes Veronika rehabilitációs edző, Falvi Zsófia masszőr, Jasó Judit csapatvezető, Tornyi Gábor felszerelés-menedzser, Speier Kálmán felszerelés-menedzser, Kaposi Dávid média

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV