Rajna Miklós a DVTK Jegesmedvékhez igazolt

2019.05.13. 20:32 |

Nem tartott sokáig, hogy a DVTK megtalálja új kapusát Vay Ádám távozása után: a szintén válogatott Rajna Miklóssal erősített a szlovák Extraligában szereplő együttes.

A dunaújvárosi születésű kapus a 2007-2008-as szezonban debütált profiként a Dunaújvárosban, majd a következő idényben a Budapest Starshoz igazolt. Három évet töltött a fővárosi együttesben, a 2009-2010-es szezonban bajnoki címet ünnepelhetett. Egy évre visszatért Újvárosba, majd 2012-ben Székesfehérvárra költözött. Hat évet töltött az EBEL-ben szereplő Fehérvár AV19 csapatában, majd tavaly nyáron a MAC Újbudához szerződött, az osztrák ligát a szlovákra cserélte. Egy év után Miskolcra költözik, de marad az Extraligában.

Rajna Miklós hat világbajnokságon szerepelt, köztük a 2016-os A csoportos tornán, és összesen 83 alkalommal védett a nemzeti csapatban.

Miért döntöttél a klubváltás mellett?

Egy olyan klubban akartam játszani, ahol nagyobb felelősség van rajtam, jobban a vezérek közé tartozom, és nagyobb szerepet kapok. A MAC szeretett volna megtartani, és az ügynökömön keresztül több más klub is érdeklődött, de első számú kapusnak lenni a szlovák bajnokságban az egy nagyon jó lehetőség, olyan, amit magyar kapusoknak nehéz maguknak külföldön megteremteniük. A külföldi ajánlataim nem vették fel a versenyt semmilyen szempontból a DVTK ajánlatával.

Mennyit segít, hogy már van tapasztalatod az Extraligában?

Biztosan segít. Már ismerem a jégcsarnokokat és könnyebb egy olyan bajnokságban szerepelni,, ahol már megvan ez a rutin. Ez most kicsit más lesz, mert Miskolcról más hosszúságú utakra megyünk, mint ahogy Budapestről utaztunk. Kicsit át kell állni, de pozitívan tekintek az átigazolásra.

Mit tudsz az új vezetőedzőről, Marcel Rodmanról?

Mielőtt aláírtam volna a szerződést, beszéltem vele telefonon. Ő is szerette volna, hogy csatlakozzak a csapathoz. Érdeklődött utánam több helyen, itthon és külföldön is, és azt gondolja, hogy bele fogok illeni abba a képbe, amit a DVTK képvisel a jégen és azon kívül is. Tetszett a hozzáállása, jót beszélgettünk, csak jót mondhatok róla.

Sok ismerős arc lesz a DVTK-ban, olyanok is, akikkel együtt nőttél fel. Ez is segítheti a beilleszkedést?

Picit más lesz a helyzet, mint a tavalyi, mikor a MAC-ba igazoltam. Akkor a csapatból csak egy-két emberrel játszottam együtt előtte, de a többség új volt számomra. Sok játékos ott is pozitív csalódást jelentett, és az elejétől kezdve jól kijöttem mindenkivel, jobban, mint ahogy gondoltam. Most a DVTK-val más a helyzet, mert a magyar mag nagy részével játszottam együtt klubcsapatban vagy a válogatottban. Ismerjük egymást, jóban vagyunk, a barátnők és feleségek is jóban vannak. Remélem, hogy könnyebb lesz a beilleszkedés. Tudom, hogy jó közegbe kerülök és azt is, hogy én mit tudok hozzátenni ahhoz, hogy a csapat eredményes legyen. Izgatottan várom a szezont.

Hogyan készülsz a következő idényre nyáron?

Megkaptam a DVTK-tól a programot. Budapesten és Dunaújvárosban is készülök majd a nyáron. Orosz Szilveszter állított össze egy kapusspecifikusabb edzéstervet, ez alapján dolgozom. Manuálterapeutával is dolgozom majd, ő abban segít majd, hogy minden kisebb sérülésem rendben legyen, és a mobilitásban és a nyújtásban is előrelépjek.

Gyerehokizni

Válogatott termékek