Rajna a MAC Budapestben folytatja

2018.06.18. 23:06 |

A válogatott kapusa, Rajna Miklós hét év után visszatér Budapestre , és a MAC-ban szerepel a következő idényben.

A dunaújvárosi születésű kapus hat év után hagyja el az EBEL-ben szereplő Fehérvár AV19 csapatát. Rajna Miklós ez idő alatt a válogatott stabil tagjává vált, hat világbajnokságon szerepelt, köztük a 2016-os A csoportos tornán, és összesen 76 alkalommal védett a nemzeti csapatban.

A kapus a 2007-2008-as szezonban debütált profiként a Dunaújvárosban, majd a következő idényben a Budapest Starshoz igazolt. Három évet töltött a fővárosi együttesben, a 2009-2010-es szezonban bajnoki címet ünnepelhetett. Egy évre visszatért Újvárosba, majd 2012-ben Székesfehérvárra költözött.

Miért döntöttél úgy, hogy távozol Fehérvárról?

Szerettem volna több játéklehetőséget kapni. Nagyszerű éveket töltöttem a csapatban, de én és a klub is úgy gondolta, hogy a karrierem szempontjából jobb lenne, ha máshol játszanék a jövőben. Jó hangulatban váltunk el, mindent köszönök a Fehérvárnak és idősebb Ocskay Gábornak is, aki ha nem vitt volna a klubhoz, akkor nem tartanék most ott, ahol. Nagyon hálás vagyok a városnak, az egyesületnek és neki is. Rá kellett jönnünk, hogy ennyi volt a közös projektben. Ezzel a döntéssel mindenki jól járt.

Voltak ajánlataid hazai és külföldi csapatoktól is. Miért éppen a MAC-ot választottad?

Voltak lehetőségeim külföldről az elején, de azok nem jöttek össze. Idén nehezebb volt külföldön keresgélni, mert nem játszottam olyan sok meccset, mint szerettem volna. Végül úgy döntöttem, hogy itthon maradok. Egy magyar játékosnak a szlovák Extraliga vonzó lehetőség, amivel én is, és a csapat is szeretne élni. A MAC egy kiváló klub, az elmúlt három évben bebizonyította, hogy jó csapat, az edzőket ismerem a válogatottból, ahogy a keret nagy részét is. Jó a csarnok és a város is, adta magát, hogy a MAC-hoz igazoljak.

Mennyire befolyásolta a döntésed, hogy a MAC edzője, Majoross Gergely, valamint Kangyal Balázs general manager csapattársad voltak a Budapest Starsban?

Nagyon sokban. Annak idején Kangyal Balázs adott nekem komolyabb lehetőséget a felnőttek között a Budapest Starsban, aztán később a Vasasban. Mindkettejükkel nagyon jó kapcsolatom van, ismerem őket, tudtam, mire számíthatok, a bizalommal nem volt gond.

Kapustársad Bálizs Bence lesz a MAC-ban, ahogy korábban Fehérváron is csapattársak voltatok. Milyen a kapcsolatotok?

Bencével a rivalizálásunk az sokkal régebbről megvan. Szinte egyidősek vagyunk, az utánpótláscsapatokban megmérkőztünk a Dunaújváros-Fehérvár rangadókon, aztán a válogatottakban csapattársak voltunk, majd később Fehérváron is. Mindegy, hogy mennyire rivalizáltunk, Bencével mindig is jóban voltunk, nem volt probléma köztünk. Azt várom ettől a szezontól, hogy bármi történik, mi olyan emberek vagyunk, hogy a csapat érdekeit tartjuk szem előtt. Egészséges rivalizálás lesz köztünk, ami csak segíthet minket, hogy jobbá váljunk és minél motiváltabbak legyünk.

Korábban nem mindig volt kapusedződ, de Fehérváron volt, most pedig a MAC-ban Jukka Kontsasszal dolgozhatsz együtt. Mennyit segít az, hogy tudod, jó kezekben leszel?

Nagyon fontos, hogy legyen kapusedző a csapatoknál, remélem, ez alappá válik majd itthon is. Nagy dolgokon nem tudunk változtatni 27-28 évesen, de vannak olyan apróságok, amelyektől egy kapus játéka eredményesebbé válhat. Jukkát ismerem a válogatottból, jó szakembernek tartom. Várom azt, hogy vele dolgozhassak egy évig, és fejlődhessek.

Mit vársz magadtól és a csapattól a következő idényben?

A legfontosabb, hogy az együttes minél eredményesebb legyen. Nem igazán számít, hogy egyénileg mit várok magamtól, csak az a lényeg, hogy jól játsszunk és nyerjünk. Szeretnénk meglepetést okozni a szurkolóknak itthon és Szlovákiában is, olyan eredményt elérni, amire senki sem számít.

Gyerehokizni