Ráadásban kapott ki a női válogatott

2024.04.13. 17:49 |

Ausztria nyerte a második felkészülési meccset Mátyásföldön. Ez volt a magyar csapat utolsó találkozója itthon a divízió 1/A világbajnokság előtt.

A női válogatott kapujában ezúttal Révész Zsuzsa kezdett, a meccskeretből Milibák Helga, Dabasi Réka és Szamosfalvi Petra maradt ki. Németh Bernadett a 150., Odnoga Lotti a 100. mérkőzését játszotta címeres mezben.

A mieink lendületesen kezdtek, négy perc után Németh Bernadett távoli lövése be is akadt. Aktívabb maradt a magyar csapat, sorra dolgozta ki a helyzeteket, de Magdalena Luggin nagyokat védett. Az osztrákok a 14. perc környékén dolgoztatták meg először komolyabban Révészt. Aztán emberelőnybe került a magyar együttes, és meg is nyomta a két percet, de sem közelről, sem távolról nem sikerült növelni az előnyt.

A második felvonás is magyar fölényt és több helyzetet hozott, Kreisz Emma, Jókai-Szilágyi Kinga és Seregély Míra is közel járt a gólhoz. A 33. percben Hayley Williams kapott büntetést, a vendégek pedig egyenlítettek: a kilépő Schall a rövid sarokba lőtt.

Az utolsó harmadra kapust cseréltek az osztrákok. Ebben az időszakban inkább a küzdelem dominált, egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni. A mieink két emberhátrányt is sikeresen kivédekeztek az utolsó hét percben, és volt helyzetük a győzelemhez, de Williams és Kreisz ziccere is kimaradt.

A ráadásban óvatosabbak voltak a felek, bár akadt helyzet mindkét kapunál. Végül nyolc másodperccel a vége előtt Fazokas cselezte tisztára magát, és kilőtte a felső sarkot – ezzel az osztrákok megnyerték a meccset.

A női válogatott szerdán utazik el Klagenfurtba, a vb helyszínére, és csütörtökön 13 órakor még játszik egy edzőmeccset Hollandia ellen. A vb jövő vasárnap kezdődik.

Az összeállítás:

Jókai-Szilágyi, Kreisz, Pázmándi
Báhiczki-Tóth, Huszák, Fehér
Seregély, Metzler, Mozolai
Gondos, Horváth, Williams
Rónai, Imets

Odnoga, Márton A.
Kiss-Simon, Mayer
Németh B., Gengeliczky
Balog, Koncz

Révész (Németh A.)

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV