Presztízscsaták napja

2018.01.12. 12:51 |
Az Újpest Dunaújvárosban harcolhatja ki a felsőházi szereplést az Erste Ligában. A Brassó első győzelmére hajt új edzőjével, a jó formába lendülő Fehérvár Bécsben folytatná menetelését, a Tüskecsarnokban pedig a két topcsapat vív rangadót.

ASC Corona Brasov-Ferencváros 17.30

Két, már biztosan alsóházi csapat találkozik Brassóban. A Fradi hazai pályán 5-4-re és 3-0-ra nyert, míg Erdélyben a Farkasok diadalmaskodtak 5-1-re.

A Brassó új edzőjével legutóbbi három mérkőzését elveszítette, de most szépen zárná le az alapszakaszt.

„A legutolsó magyarországi túra nehéz volt, nem a remélt eredményeket értük el, de az jó, hogy a játékosok kezdik érteni a rendszert. Pénteken győzni akarunk, különösen a szurkolók miatt. Készen akarunk állni az Erste Liga középszakaszára és a rájátszásra, ezért mindennap keményen dolgozunk” – mondta a tréner, Julius Penzes.

A zöld-fehérek idegenbeli mérlege azonban nem túl kedvező, eddig öt pontot szereztek vendégként. Most is sok lesz a hiányzó, hiszen Virág Tamás, Juhamatti Hietamäki, Ševela Peter, Lengyel Levente és Kovács Viktor sem, továbbá az eltiltott Joni Tuominen sem állhat a szakvezetés rendelkezésére.

„Legutóbb mérkőzésen az Erste Liga legerősebb csapata ellen tartalékosan tudtunk felállni, ennek tükrében a 3-1-es eredmény abszolút elfogadható volt. A védekezőharmadunk az kezd összeállni, és ez nagyon jó hír. Az előző meccseken sok gólt kaptunk, voltak problémák, így ez abszolút örömteli, és erre lehet építkezni. Az erdélyi túrák nagyon nehezek szoktak lenni, legutóbb nem is sikerült sajnos innen pontot hozni. Most azon leszünk minden erőnkkel, hogy pontokat hozzunk el. Nem lesz egyszerű egyik csapat ellen sem, mindkét csapatnak kaparnia kell, de szerintem borsot fogunk tudni törni az orruk alá" – közölte Németh Attila, az FTC játékosa.

EV Vienna Capitals-Fehérvári Titánok 17.50

A Fehérvár eddig mindhárom meccsét megnyerte a bécsiek ellen, és ezúttal is ez a cél. A Titánoknak ugyanakkor nem lesz könnyű dolguk, mert a Capitals otthon veszélyesek, legyőzték már a Brassót és az FTC-t, s legutóbb a Csíkszeredát is megszorongatták.

„A srácok érzik azt, hogy jó csapatot alkotnak, és egyértelműen éhesek a sikerre. Szeretnénk a párharcokat, és az előttünk álló mérkőzéseket megnyerni, valamint hosszabb távú célként egy jó szezonzárást tűztünk ki. Szerintem jó irányba haladunk. Bár nagyon kevés pontja van a Bécsnek, és abszolút sereghajtó a ligában, úgy gondolom, hogy a középszakaszban fognak még meglepetést okozni. Nagyon komolyan kell venni az osztrákokat, hogyha valaki a középszakaszban jó eredményt akar produkálni. Ennek a csatának presztízse van, hiszen ez az utolsó előtti alapszakasz-összecsapás, és ezután már minden egyes pont és meccs élet-halál kérdése, úgyhogy szeretnénk egy jó mérkőzést játszani, és megmutatni nekik, hogy mi vagyunk az erősebb csapat, annak ellenére, hogy nagyon jó formát mutat a Capitals, és egyre jobban játszanak” – mondta Kóger István, a fehérváriak edzője.

Dunaújvárosi Acélbikák-UTE 18.00

Izgalmasnak ígérkezik a harmadik és a negyedik helyezett összecsapása. A meccs az újpestieknek fontosabb, hiszen még harcolnak a felsőházba jutásért, amelyet egy pénteki győzelemmel be is biztosíthatnak, ám a DAB is szépen búcsúztatná az alapszakaszt hazai jégen.  A két csapat eddig háromszor találkozott a szezonban: kétszer a lila-fehérek, míg egyszer a Bikák győztek.

Jason Morgan, a DAB vezetőedzője jelezte, komolyan veszik a találkozót.

„Bár már biztos a felsőházi helyezésünk a nyomás nem múlt el, gondoskodom róla, hogy ne is múljon el. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy mentálisan erősek legyünk és tovább tudjunk fejlődni és nőni csapatként. Hogy ugyanúgy tudjunk játszani, függetlenül attól, hogy ki az ellenfél, vagy épp mi a tét. Van néhány sérültünk, ami újra lehetőséget ad néhány játékosnak, hogy kipróbálják magukat új szerepkörökben és segítsék a csapat sikerességét” – hangsúlyozta az edző.

Az UTE trénere, Szilassy Zoltán visszatérhet a kispadra eltiltása után, és újra számíthat a sérülésből felépülő Hegyi Ádámra és Sikorcin Ladislavra is. A vezetőedző szerint főleg a DAB veszélyes lefordulásaira kell figyelniük.

MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék 19.00

A helyezések miatt nem, de presztízs miatt van tétje a két élcsapat rangadójának. Az éllovas DVTK eddig idén háromszor nyert a második MAC ellen, legutóbb szoros meccsen büntetőkkel a Tüskecsarnokban.

Majoross Gergely, a hazaiak vezetőedzője szerint ugyanakkor a legutóbbi találkozóra lehet építeni.

„A befektetett munkával és a játék elemeivel elégedettek voltunk, de nem kaptuk meg azt a végén, ami járt volna, amiért olyan sokat dolgoztunk. Remélem, hogy pénteken be tudjuk bizonyítani, érdemesek vagyunk arra, hogy a sok munkának legyen valami gyümölcse” – nyilatkozta.

A DVTK legutóbbi négy meccsén győzött, és a Visegrád Kupa döntőjének első találkozóját is megnyerte, vagyis jó formában van.

„Nem lesz könnyű dolgunk, a MAC kemény ellenfél, különösen jók hazai jégen, ráadásul biztosan vissza akarnak vágni a legutóbb elszenvedett vereségért. Egy nagyon kimerítő szerdai mérkőzés van mögöttünk, a tegnapi nap a pihenésé volt, úgyhogy remélhetőleg sikerült mindenkinek feltöltődnie a találkozóra. Biztos vagyok abban, hogy a hazai csapat nem adja majd könnyen a győzelmet, de szerencsére mindenki egészséges, és bár számunkra nincs tétje a mérkőzésnek, a győzelem a cél” – mondta Mikael Tisell, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője.

Gyerehokizni