Pozsgai 79:58-nál döntötte el a szombati BJHAHC–Csíkszereda csörtét

2024.03.16. 20:53 |

A fővárosiak egy  80. percben szerzett Pozsgai-találattal 2-2-re egyenlítettek a Sportklub elleni szériában.

A házigazdák összeállításából hiányzott Vorobjov – Tóth Gergelyt követően újabb tapasztalt bekket veszített el Kangyal Balázs -, míg Mozert hiába nevezték, nem volt ott a kispadon sem, a helyét Molnár Zétény vette át. A vendégeknél egy változtatást eszközölt Václav Novák, Szkacskov helyett ezúttal Fodor Csanád húzott szerelést. A kapukban az első számú hálóőrök, Farkas Roland és Matthew O’Connor kezdtek.

Intenzív, igazi playoffhokival kezdődött a találkozó, a nagy tempó ellenére a kapuk sokáig nem forogtak veszélyben. A 8. percben saját harmadában passzolta el a korongot a BJAHC, Fodor Csanád kilőtte a jobb alsót, 0-1. Öt perccel később már kétgólos vendégelőny állt a kijelzőn, Levin lekészítését követően Sofron vert meg egy hazai hátvédet, majd oldalról mattolta Farkast. A következő támadás végi tömegjelenetet követően Reiszt küldték ki a játékvezetők. Ötletes játékkal rukkolt elő az egész harmadban a BJAHC, ám O’Connor kapusnak bravúrt egészen a játékrész végéig nem kellett bemutatnia, akkor Schlekmann harcos korongszerzését követően Keresztes lőtt, a vendég portás ekkor is a helyén volt.

A második harmad elején rögtön szépítettek a hazaiak: Culigin tette le a korongot Schlekmannak, aki középtávolról kapura lőtt, O’Connor tehetetlen volt, 1-2. Brown könnyedén visszaállíthatta volna a közte kettőt, majd Becze helyzeténél is nagyot védett Farkas. Schlekmann kiállítása alatt jól mozgatta a hazai védelmet a Levin féle speciális egység, de nem született gól. Nem úgy mint a másik oldalon, ahol Culigin helyzetét követően Pozsgai tette be a kipattanót, 2-2. A 37. percben Farkas bravúros mozdulattal, spárgával fogta Levin ziccerét, majd nem sokkal később a kapu előtt Reisz állítatta ki Viikilät magáról: a második vendég előny is kihasználatlanul maradt.

A 48. percben előbb Tyeszlenko lőtt mellé hatalmas helyzetben, majd még ebből a támadásból Galoha passza ugyanott találta meg Culigint, a fehérorosz légiós már pontosan tüzelt, 3-2. Molnár Bálint ült ki akasztásért: egy ideig jól védekezett a BJAHC, majd Rutkowski tértölelő indításával Becze lépett ki és magabiztosan értékesítette ziccerét, 3-3. Az 54. percben Dóczi passza találta meg Culigint, a korong fölé vágódott. Négy perccel később Sofron került szembe Farkassal, kettejük párbaját a kapus nyerte. Becze tisztán leadott lövésében benne volt a győztes találat, ám a párharc során először, az idei Erste Liga rájátszásban másodszor hosszabbításra került sor.

A brusztolós túlóra inkább mezőnyjátékot hozott, de azért a kapusokat is tesztelték a csapatok. Szép lassan a Csíkszereda vette át a kezdeményező szerepét, Reisz és Becze is közel járt a gólhoz. Kubátnak sikerült a hazai kapuba terelni a pakkot, a játékvezetők magas bot miatt érvénytelenítették a találatot. Pozsgai vétette el a korongot, Sofron ziccerét fogta Farkas, majd a válogatott játékos odaszúrt a kapusnak, testre ütésért két percre kiülhetett, a revansot vevő Sági Martinhoz hasonlóan. A 77. percben elcserélte magát a Szereda, majd az emberhátrány alatt az egész meccsen vehemensen játszó Reisz Áron állította bele Nagy Krisztiánt a palánkba teljesen feleslegesen: a kettős előnyt hősiesen kivédekezték a székelyek, majd ismét elcseréltek magukat, bő két perc alatt már másodjára. Ezt az előnyt már kihasználta a BJAHC, Pozsgai egy keresztpasszt követően 79:58-kor, kettő másodperccel az első hosszabbítás letelte előtt betalált, és eldöntötte a negyedik meccset.

A BJAHC hosszabbításban 4-3-ra behúzta a negyedik találkozót, és egyenlített a párharcban – folytatás hétfőn, Csíkszeredából.

BJAHC-Sportklub Csíkszereda 4-3 (0-2, 2-0, 1-1, 1-0)

Kangyal Balázs vezetőedző, BJAHC

"Nagyon sok dolognak tudunk örülni ma. Nekünk, a mi BJA-s családunknak a legfontosabb történése ma Marton Borisz világrajötte. Tibiéknek kisfia született, úgyhogy neki és a családnak ajánljuk ezt a győzelmet. A többi az megtörtént, sokat nem foglalkozunk vele. Azt hiszem, hogy a kulcsjátékosok ma egy picit előreléptek, amikor kellett, meghúzták a szekeret. Mind a két csapat férfiasan, derekasan küzdött, de ami történt, már most történelem."

Mark LeRose másodedző, Csíkszereda:

"Ez a meccs olyan volt, mint az összes ebben a szériában. Kemény küzdelem zajlott a jégen, 2-0-ra vezettünk az első harmadban, de a hazaiak visszaküzdötték magukat a másodikban. Valami ilyesmire számítottunk, két hasonló erősségű csapat játszott egymás ellen, összeszedtünk pár rossz kiállítást a hosszabbításban és ez a győzelmünkbe került."