"Pont egy ilyen meccsre volt szükségünk"

2019.05.02. 12:33 |
Nyilatkozatok a Litvánia elleni 4-1-es világbajnoki győzelem után.

Majoross Gergely, a magyar válogatott megbízott szövetségi kapitánya: Lehet, hogy átszakadtak gátak ezzel a győzelemmel, de nem gondolom, hogy nagy mentális blokkok lettek volna bennünk. Az első meccsbe rossz felfogással mentünk bele, a másodikon már rendben volt a játék, de nem úgy pattantak a korongok, ahogy szeretnénk. Most is rendben voltunk, csak az ellenfél gyengébb volt, és ezt meg tudtuk büntetni elég sokszor. Litvánia azért elég erős ahhoz, hogy tudjon fájdalmat okozni, ha hagyunk neki erre lehetőséget, és örülök, hogy nem adtunk nekik semmit az emberelőnyökön kívül, és sikerült megvalósítani, amit elterveztünk. Úgy variáltunk a sorokon, hogy a gyengeségek eltűnjenek. Egyértelművé vált a második meccs után, hogy Bartalis Istit középre kell tenni, mert szükség van a sebességére, az energiára, és arra a nagy területre, amit le tud fedni - ez jól sült el. Azt gondoltuk, hogy Sofinak tud segíteni két olyan ember, aki sok energiát hoz, aki megszerez és megtart korongokat, és kiszolgálja őt, hogy ő is kamatoztathassa az erényeit - így lett ez a trió eredményes. Mindenki tette a dolgát, jó döntéseket hozott. A szlovénok ellen Anze Kopitarból bizonyos statikus helyzetekre lehet készülni, például, ha egy bulinál valahova szeret helyezkedni, arra figyelhetünk, továbbá emberelőnyben nyilván fontos szereplő. Ugyanakkor az nem jó, ha csak rá figyelünk, hiszen vannak még, akik szintén tudnak bajt keverni, így nem liheghetjük túl, hogy Kopitar játszik.

Daniel Lacroix, a litván válogatott szövetségi kapitánya: Nagyon kemény meccset játszottunk. Találkoztunk már néhány kemény ellenféllel, de Magyarország ugyanilyen jónak bizonyult, kiválóan felkészült belőlünk. Mi kicsit fáradtnak tűntünk. Fiatal a keretünk, bízhatunk a lelkesedésben, de kevesebb mint huszonnégy órán belül kétszer játszottunk. Ezért hibáztunk többet.

Bartalis István: Az egész csapatnak jó érzés volt, hogy az első gólt mi lőttük, és nem az eredmény után futottunk. Ezáltal mindenki egy kicsit megkönnyebbült, és utána nyugodtabban tudtuk hozni a játékunkat. 4-1-nél már nem követtük a megbeszélteket, és emiatt elkövettünk néhány hülyeséget.  Ha ezeket kiküszöböljük, akkor a következő meccs jó lesz újra. A gólok most jöttek, de a játékunkban a végén már volt kivetnivaló a játék képe a fehéroroszok ellen jobb volt. Bevált a változtatás a sorokban, visszakerültem centernek, ott jobban érzem magam. Meglátjuk, hogy folytatjuk tovább a következő meccsen. A bírók össze-vissza fújtak, de ezt be kell nyelni, és csak saját magunkkal kell foglalkozni. Minden óra számít a pihenésre, fontos, hogy a szlovénok később játszanak.

Erdély Csanád: Látszott a játékunkon, hogy minél jobban belelendülünk, minél több gólt lővünk, annál magabiztosabban játszottuk meg azokat a helyzeteket, amiket korábban nem. Sokkal korongbiztosabbak voltunk, mint az első két meccsen, még ha a litván csapat nincs is azon a szinten, mint a fehérorosz. Ez időzítés szempontjából tökéletes volt, kipróbálhattuk az új sorkombinációkat és lendületet adott a meccs a beragadt rajt után. Örülök, hogy különböző játékosok léptek fel, nemcsak a góllövésben, hanem a védelemben is. Ez most pont az a meccs volt, amire szükségünk volt.

Sofron István: Élet-halál meccs volt, hiszen láttuk, hogy a litvánok milyen eredményeket értek el és hogy milyen szoros ez a csoport. Fontos volt, hogy ne kerüljünk bajba. Nagyon jól játszott a csapat, összeszedettek voltunk. Külön öröm, hogy betaláltam és megvan a századik pont, de a legfontosabb, hogy csapatként játszottunk és nyerni tudtunk. Szlovénia keretét jó játékosok alkotják, és ott van Kopitar is, de nekünk is van Bartalisunk, Hárink. Ha tudjuk ugyanezt a játékot hozni, belőjük a helyzeteinket és a szerencse is mellénk áll, akkor bárki ellen van esélyünk. Lépésről lépésre kell haladni, egy kicsit játsszunk még jobban, és akkor nyerhetünk Szlovénia ellen is.

Vay Ádám: Nehéz volt, hogy sokáig nem akadt dolgom, fejben ott kellett lenni ilyenkor. Szerencsére elkaptam a fonalat és megoldottam a helyzetet. A hátvédek jól mozogtak előttem, végig domináltuk a meccset, és szerencsére most belőttük a helyzeteinket.

Szirányi Bence: Jól vagyok a sérülés után, nagyon bekötötték a térdemet, nem éreztem fájdalmat a meccs alatt. Nem vette el a fókuszt a játéktól, szerencsére nem kellett rá figyelnem, és nagyon benne voltunk a meccsben. Tudtuk, hogy Litvánia tegnap kora este még játszott, azaz kevesebbet pihent, ezért rájuk kellett ugranunk. Megtettük, amit a stáb kért tőlünk: a legelejétől nyomtunk, elvettük az idejüket, helyzeteiket, nekünk pedig sikerült gólokat szereznünk. A sorok jól működtek, remélem, a folytatásban is így marad és hasonló erőfölényben tudunk játszani

Macaulay Scott: Boldog vagyok a győzelem miatt, fontos volt két vereség után javítani. Stabilan játszottunk, megtettük, amit kellett. Nem pánikoltunk, maradtunk a tervnél, és ennek köszönhetően lett meg a siker.

Gyerehokizni

Válogatott termékek