Gazdára találtak a plüssmacik

2023.09.02. 12:40 |

A Magyar Jégkorong Szövetség és a Szív Bajnokai Alapítvány jóvoltából több zsáknyi plüssmaci jutott el a kórházban gyógyuló gyerekekhez.

A macinak nem kell jegy – ezzel a szlogennel indult jótékonysági akció a májusi EUROVIT Hokitavasz csúcseseményein, a Magyarország-Szlovénia és Magyarország-Kanada mérkőzésen. A cél az volt, hogy mindenki hozzon magával egy plüssmacit az MVM Dome-ba, amit aztán kórházban ápolt gyerekek kapnak meg, segítve ezzel a gyógyulásukat. A két mérkőzésen összesen 1200 plüssállat gyűlt össze, kicsik és nagyok, családok, iskolai osztályok is hoztak magukkal.

A felajánlott plüssmacik a Szív Bajnokai Alapítvány segítségével a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházba, a karcagi Kátai Gábor Kórházba és a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe kerültek. Pénteken a gyűjtésből még megmaradt több zsáknyi játékot Arany Gergely, a válogatott és az FTC-Telekom kapusa, Nagy Krisztián, a válogatott és a BJAHC csatára, a Szív Bajnokai Alapítvány képviseletében Grobe Anna és Nánási Katica szív bajnokok, Csontos Zsolt világbajnok sárkányhajós és Beck Monika az alapítvány megálmodója vitte el a Heim Pálban gyógyuló gyerekeknek, és ezzel mosolyt csaltak sok arcra. A Szuperkupára és az Erste Liga rajtjára készülő két jégkorongozó az MJSZ ajándékcsomagjait is átadta. Az eseményen részt vett Kovács Erika, a Heim Pál Kórház stratégiai és minőségügyi igazgatója.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV