Pintér Hanna: nincs lehetetlen

2019.07.04. 21:52 |
Az A csoportba jutást kivívó magyar női válogatott újabb tagja igazolt a MAC-Marilynhez. Pintér Hanna a DEBL-győztes Ferencvárostól szerződött a következő szezonban az EWHL-ben és az EWHL Supercupban is induló együtteshez. A 21 éves csatár beszélt a válogatottságról és a nyárról is.

Mi szólt a MAC-Marilyn mellett?
Az A csoportba való feljutásunk teljesen új helyzetet teremtett, ezért egy teljesen más típusú, profi felkészülésre van szükség, azonos tudásszinten lévő játékosok között. A MAC-cal olyan egyezséget tudtunk kötni, amiben én a maximális munkát garantálom, ők pedig a rugalmasságot az egyetemi tanulmányok és edzések összeegyeztetésével.

Utánpótláskorúként játszottál már a MAC-ban. Milyen emlékeid vannak arról az időszakról?
Nagyon sikeres évek voltak, nagyon jó edzőkkel, sokat tudtam fejlődni a fiúk között és nőiben is sikeres éveket zártunk.

A válogatottból több játékost ismersz, és tavaly az EWHL-ben a MAC és az FTC közös csapatában is szerepeltél. Ez könnyebbé teszi a beilleszkedést?
Természetesen igen. Szerencsére a lányokkal az elejétől kezdve nagyon jó kapcsolatom, sokukat kiskorom óta ismerem, így nem lesz nehéz a beilleszkedés.

Mik lesznek a célok a következő szezonra?
A csapatnak az, hogy minél jobb eredményt érjünk el, de a legfontosabb, hogy mindezt egy jó közösségben, jó hangulatban tegyük - ha ez megvan, akkor sikerülni fog. Mindenki komolyan készül a szezonra, szeretnénk megmutatni, hogy nekünk is helyünk van az EWHL-ben és a Super Cupban is. A lányokat és magamat ismerve nincs lehetetlen. Én szeretnék minél jobban teljesíteni az elvárásoknak megfelelően, fejleszteni magamat továbbra is.

Az előző két idényben megnyerted a DEBL-t, most pedig hétről hétre játszhatsz majd a talán minden eddiginél erősebb EWHL-ben és EWHL Supercupban. Ez mennyire segítheti a fejlődést, előrelépést?
Mindenképpen segítheti a fejlődést, hiszen a DEBL-hez képest sokkal erősebbek a csapatok az EWHL-ben. Sokban segítheti az előrelépést, hogy sok válogatott csapattárssal fogok együtt játszani, így összeszokni egymással könnyebb lesz.

Mennyit gondolsz már az A csoportos vb-re?
Előjön olykor a gondolat, hogy talán én is ott lehetek majd, de nem szabad elfelejtenem, hogy ezért még nagyon sokat kell dolgozni. Elsősorban mindig a következő meccs, torna lebeg a szemem előtt, illetve természetesen a világbajnokság is, hiszen az a végső cél, de előtte több lépcsőfokot kell megjárni.

Hogy telik a nyár, mivel kapcsolódsz ki?
A wakeboardozás mellett nyelvet tanulok, és emellett természetesen edzek a szezonra. Jó hangulatban telik a nyár.

Mikor kezdődik a munka az új szezonra?
A munka már elkezdődött egyénileg, de a csapattal először augusztusban fogunk találkozni. Ha jól alakul, júliusban lesz egy finnországi túra a válogatottal, és azután jöhet sok felkészülés a saját klubcsapattal.

Gyerehokizni

Válogatott termékek