Pat Cortina: Letettük az alapokat, meghatároztuk a sztenderdeket

2023.08.28. 09:44 |

A női csapat szövetségi kapitánya jó első lépéseket látott az új ciklusban.

A második helyen zárta a kloteni felkészülési tornát a magyar női válogatott. Pat Cortina szövetségi kapitány elégedett a látottakkal.

„Jó hetet zártunk, elégedett vagyok a lányok teljesítményével és a munkával. Néhány fiatal játékos sokat fejlődött egy év alatt, az edzők jól dolgoznak velük év közben. Fontos, hogy ez a torna visszahozta azt a küzdő- és versenyszellemet, ami nem feltétlenül volt meg végig Bramptonban, az áprilisi vb-n. Tisztában vagyunk azzal, hogy ezek felkészülési meccsek voltak a szezon elején, de sikerült a megfelelő szintet elérnünk. Letettük az alapokat, meghatároztuk a sztenderdeket a szezonra, hogy milyennek kellene lennie a csapatnak, és ez elég jól sikerült. Sokat beszéltünk a hét során a kitartásról, és örülök, hogy a válogatott ennek megfelelően is játszott."

A szakvezető szerint a kloteni torna mérkőzésein más-más tulajdonságokat mutatott a csapat.

„A svájciak ellen jól játszottunk, főleg öt az öt ellen. Az emberhátrányos védekezésünk is jól sikerült, főleg úgy, hogy ezúttal nem ez volt a felkészülés fókuszában. A németek elleni meccs mentálisan is kihívást jelentett. Nem kezdtünk jól, de nem kerültünk hátrányba és megtaláltuk a módját, hogy győzzünk. A franciák ellen is érződött a fáradtság, mert keményen edzettünk a héten, de jól kezeltük a helyzetet.”

Pat Cortina már áprilisban, a bramptoni vb végén kiemelte, hogy új ciklus kezdődik, amelynek remélhetőleg a 2026-os téli olimpia lesz a végállomása.

„Ezek jó első lépések voltak. Egy új ciklus nem feltétlenül azt jelenti, hogy 15 új játékosra van szükség. Néhány változás várható a keretben, meglátjuk, hogy ki akar része lenne ennek az új ciklusnak. A játékosok tudják, hogy mit követelünk meg. Mindig magasan kell tartani az elvárásokat, tolni őket előre, versenyezni egymással. Azt kaptuk a héttől, amit vártunk.”

Eredmények:

Svájc-Magyarország 4-1
Magyarország-Németország 4-0
Magyarország-Franciaország 3-2

A keret

Kapusok: Németh Anikó, Révész Zsuzsa, Takács Zoé

Hátvédek: Taylor Baker, Balog Gréta, Faggyas Lilla, Kiss-Simon Franciska, Koncz Boglárka, Márton Adél, Mayer Fruzsina, Németh Bernadett, Odnoga Lotti

Csatárok: Báhiczki-Tóth Boglárka, Dabasi Réka, Garát-Gasparics Fanni, Gondos Tamara, Huszák Alexandra, Kreisz Emma, Márton Luca, Metzler Regina, Mozolai Berta, Pázmándi Zsófia, Rónai Alexandra, Strobl Lara, Szamosfalvi Petra, Torontáli Anna

A stáb

Pat Cortina szövetségi kapitány
Delaney Collins másodedző
Kis András másodedző
Budai Krisztián kapusedző
Gallyas Gabriella erőnléti edző
Dénes Veronika rehabilitációs edző
Tornyi Gábor felszerelés-menedzser
Speier Kálmán felszerelés-menedzser
Jasó Judit csapatvezető
Kaposi Dávid sajtó
Kolbenheyer Zsuzsanna szakági vezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV