Pat Cortina: jó irányba tartunk

2022.06.24. 16:00 |

Az A csoportos világbajnokságra készülő női csapat hasznos napokat töltött együtt. A válogatott edzőmeccsen 4-3-ra nyert a BJA U16-osai ellen.

Pénteken véget ért a női válogatott júniusi összetartása. A keret egy hétig készült együtt Mátyásföldön, a taktikát illetően a védekező harmadbeli játék mellett a letámadásról volt szó az edzéseken. Emellett erőnléti tesztek szerepeltek a programban, továbbá egy edzőmeccs a BJA U16-os fiúcsapata ellen.

Odnoga Lotti, Kiss-Simon Franciska, Szabó Fruzsina és Bogáti Bianka nem öltözött be a csütörtöki találkozóra. A találkozó elején a BJA-nak volt több lehetősége, de aztán fordult a kocka, fokozatosan vette át az irányítást a női válogatott. Kreisz Emma is közel járt a gólhoz, aztán a vezetést Seregély Míra szerezte meg a harmad felénél, szépen húzta el a kapus mellett a korongot. Nem kellett sokat várni az újabb találatra, Williams Hayley ért bele remekül Garát-Gasparics Fanni passzába. A 16. percben Márton Adél távoli lövése csapta be a BJA-s kapust.

A második harmad elején az emberelőnyt is gyakorolhatta a válogatott, de gól nem született, egy felperdülő korong a felső vasról pattant tovább. Seregélynek és Kreisznek volt nagyobb helyzete, ám a BJA is feljavult, Németh Anikó azonban jól védett. A meccs felénél Révész Zsuzsa állt be a magyar kapuba. Még Huszák Alexandrának volt helyzete, de kemény lövését fogta a kapus, és az újabb emberelőny alatt sem változott az állás. Nem úgy a harmadik harmad elején, néhány perc alatt gyors gólváltást rendeztek a csapatok. Mayer Marcell szépített az U16-osoktól egy szóló után, aztán Metzler Regina tette bele az ütőjét egy távoli lövésbe. A BJA újabb gólját Mozolai Berta, a női korosztályos együttes tagja szerezte A fiúcsapat nagy nyomást helyezett a válogatott kapujára, de a blokkok és a védések is jöttek, emberhátrányokat is sikerült kivédekezni. A végén hat az öt ellen támadott a BJA, és még egyet ledolgozott a hátrányból. Bár voltak a női csapatnak is üreskapus lehetőségei, újabb gól nem született, így 4-3-as győzelemmel zárult Pat Cortina szövetségi kapitány első – nem hivatalos – meccse a visszatérés után. A meccs negatívuma, hogy megsérült Mayer Fruzsina – ezúton is jobbulást kívánunk neki!

Pat Cortina szövetségi kapitány: "Az eredményt nem figyelembe véve is jó volt látni, hogy mennyire keményen dolgoztak a lányok. 12-14 lövést blokkoltak, ez sokat elmond arról, hogy mennyire akartak nyerni. Szereztünk néhány szép gólt, és megpróbáltunk élesben dolgozni azokon, amiket eddig átvettünk az edzéseken, de még keveset foglalkoztunk a taktikával. A munkamorállal elégedett vagyok, ez a legfontosabb. Tudtam, hogy erre képesek a lányok, hiszen mindig is jellemző volt erre a csapatra a kemény munka, a küzdeni tudás. Májusban megnyomtuk a start gombot, a mostani tábor pedig arról szólt, hogy jó irányba menjünk. A hozzáállás és a munka alapján ez így is történt."

A keret

Bogáti  Bianka  GK Budapest JA
Németh Anikó GK MAC Budapest 
Révész  Zsuzsa GK  Debreceni HK
Szabó Fruzsina GK MAC Budapest
Faggyas  Lilla  Budapest JA
Gengeliczky  Dorottya D OHA (CAN) 
Grkovic  Jelena  D MAC Budapest 
Kiss-Simon  Franciska D KMH Budapest 
Márton  Adél  D Budapest JA
Mayer Fruzsina D HTI (CAN)
Németh Bernadett  D MAC Budapest 
Odnoga Lotti D Dartmouth College (USA)
Véghelyi  Dóra D Budapest JA
Dabasi Réka F KMH Budapest
Garát-Gasparics  Fanni F MAC Budapest 
Gondos  Tamara F MAC Budapest 
Horváth Imola F MAC Budapest 
Huszák Alexandra F KMH Budapest 
Jókai-Szilágyi Kinga F Vienna Sabres (AUT)
Kreisz Emma F Stanstead College (CAN)
Metzler  Regina  KMH Budapest 
Pázmándi  Zsófia  F MAC Budapest 
Rónai Alexandra F MAC Budapest 
Seregély  Mira F Universitiy of Maine (USA)
Strobl  Lara  Budapest JA
Szamosfalvi Petra F KMH Budapest 
Williams Hayley F KMH Budapest 

A stáb

Pat Cortina Szövetségi kapitány
Mika Väärälä Edző
Kis András Edző
Budai Krisztián Kapusedző
Gallyas Gabriella Erőnléti edző
Dénes Veronika Rehabilitációs edző
Tornyi Gábor Felszerelés-menedzser
Jasó Judit Csapatvezető
Berkes Brigitta Sportmasszőr
Dr. Széplaki Attila / Dr. Módy Tóbiás Csapatorvos
dr. Kolbenheyer Zsuzsanna Női szakági vezető
Kaposi Dávid Sajtó

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV