Pat Cortina: a fejek rendben voltak

2023.11.14. 08:10 |

Több újoncot avatott az Ausztria elleni mérkőzéseken a női válogatott, amely új taktikai elemeket is elkezdett kipróbálni.

A magyar női válogatott két felkészülési mérkőzést játszott Villachban a nemzetközi héten, az elsőt 2-0-ra megnyerte, a másodikon 3-1-re kikapott Ausztriától. Pat Cortina szövetségi kapitány adott értékelést.

„A második meccsen jobban játszottunk, mégis kikaptunk – ilyen a hoki. Az első nap valahogy megtaláltuk a módját, hogy betaláljunk, szombaton viszont kimaradtak a helyzetek, hiába bántunk jobban a koronggal. A két meccs között belenyúltunk a sorokba, és nem is gyakoroltunk ezekben az összeállításokban, az emberelőnyös egységek is változtak, mégis jobb volt a teljesítmény. Mindenki a legjobbra törekedett, a játékosok keményen dolgoztak, hogy fejlődjenek, és ennek örülök, ez a folyamat fontos része. Az osztrák kapus jól védett szombaton, nyolc nagy helyzetünk volt csak a második harmadban, kétszer a kapuvasat találtuk el, ha azok bemennek, akkor máshogy alakulhatott volna meccs. Minden területen lehet fejlődni még, de ez normális a szezonnak ebben a szakaszában. Annak örülök, hogy a mentalitás és a fejek rendben voltak, ez lényeges lépés. Némileg változtatunk a taktikánkon, már új letámadási szisztémát gyakoroltunk, és a játékosok először alkalmazták ezt. A fiatalok is lehetőséget kaptak és elégedett vagyok velük. Bízom abban, hogy az U18-asok ezt a hozzáállást viszik majd magukkal a korosztályos válogatottba is, és ezzel az ottani csapattársaikat is segíthetik az előrelépésben" - foglalta össze az elmúlt napokat a szakvezető.

A válogatott (U25) decemberben hazai rendezésű tornával folytatja: a Vasas Jégcentrumban Japán, Franciaország és Szlovákia lesz az ellenfél.

A keret:

Kapusok: Németh Anikó (Björklöven, svéd), Révész Zsuzsa (MAC Budapest)

Hátvédek: Balog Gréta (MAC Budapest), Chlepkó Zsófia (BJA), Faggyas Lilla (BJA), Kiss-Simon Franciska (HKB), Koncz Boglárka (HKB), Mayer Fruzsina (HKB), Németh Bernadett (MAC Budapest), Odnoga Lotti (SDE, svéd)

Csatárok: Báhiczki-Tóth Boglárka (HKB), Dabasi Réka (HKB), Garát-Gasparics Fanni (Brynäs, svéd), Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Huszák Alexandra (MAC Budapest), Kárpáti Karina (MAC Budapest), Mozolai Berta (Stanstead, kanadai), Rónai Alexandra (MAC Budapest), Simon Viktória (MAC Budapest), Strobl Lara (HKB), Szamosfalvi Petra (HKB), Torontáli Anna (BJA), Hayley Williams (HKB)

A stáb

Pat Cortina szövetségi kapitány
Fodor Zoltán másodedző
Kis András másodedző
Budai Krisztián kapusedző
Gallyas Gabriella erőnléti edző
Dénes Veronika rehabilitációs edző
Falvi Zsófia sportmasszőr
Tornyi Gábor felszerelés-menedzser
Speier Kálmán felszerelés-menedzser
Jasó Judit csapatvezető
Kaposi Dávid sajtó
Kolbenheyer Zsuzsanna szakági vezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV