Pásztor György díj: ki volt idény legjobb hátvédje?

2022.05.28. 08:00 |

Naponta közzétesszük a szezonzáró díjak egyes kategóriáinak jelöltjeit. A Pásztor György díjat az idény legjobb hátvédje kapja, a díjra Horváth Milán, Pozsgai Tamás és Macaulay Scott a jelölt. 

A legjobb védőnek járó díjat Pásztor Györgyről nevezték el. A sportág egyik legendája válogatott és ötszörös magyar bajnok volt, visszavonulása után pedig sportvezetőként szolgálta a jégkorongot. A Magyar Jégkorong Szövetség tiszteletbeli elnöke, az MJSZ Hírességek Csarnoka és az IIHF Hall of Fame tagja.

A 2021-2022-es szezon legjobb hátvédjeit a válogatottak stábja jelölte ki, majd a szakmai bizottság választotta ki a győztest. A díjazott személye május 31-én derül ki.

Horváth Milán az ICEHL-ben szereplő Hydro Fehérvár AV19 csapatában egyedüli magyar hátvédként játszotta végig a szezon nagy részét. Stabil játékossá vált, ezek mellett a válogatott egyik alapemberévé kezdi kinőni magát. Jól korcsolyázik, kiválóan lát a pályán, igazi csapatjátékos. Jól védekezik és nagyon jó döntéseket hoz a koronggal, minden szituációban megállja a helyét a magas hoki IQ-ja miatt. 

Pozsgai Tamás a MAC HKB Újbuda legrutinosabb, legmegbízhatóbb védője, aki a válogatottban is folyamatosan magas szinten játszik. Jól irányítja és olvassa a játékot, magas intelligenciája miatt minden szituációban képes minőségi játékot nyújtani. 

Macaulay Scott a MAC-ban és a válogatottban is magas szinten játszott idén. Kimagasló a korcsolyázó képessége és nagyon jól lát a jégen. Védő létére gyakran csatlakozik, támogatja a támadásokat, stabilan jó játékot nyújtott a világbajnokságon, illetve a felkészülési meccseken egyaránt.

A korábbi három év győztese, Stipsicz Bence sérülés miatt szinte az egész idényt kihagyni kényszerült, így ő most nem tudja megvédeni a címét. 

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV