Pályázható a nemzetközi utánpótlás együttműködés

2019.09.03. 16:50 |

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség folytatja a tavalyi szezonban indított Partnership for Progress programját, melynek célja az európai utánpótlásegyesületek közötti folyamatos együttműködés és a közös fejlődés.

A magyar csapatok is részt vehetnek benne, így akár egy svéd, finn vagy orosz klub mentoráltjai lehetnek, illetve maguk is mentorálhatnak kisebb egyesületeket például Bulgáriában, Litvániában vagy Spanyolországban. 

Projekttípusok 

A projektek különböző típusúak lehetnek: 

  • 6+1 7 napra – 6 játékos (kapussal együtt) + 1 edző hét napig
  • 2-4 edző továbbképzése 7 napig
  • 2-4 oktató edző 7 napig 

A program prioritásként kezeli a játékosok és különösen az edzők fejlődését. Ugyanakkor a kluboknak lehetőségük van egyéb területeken (szponzoráció, menedzsment, klubszerkezet) is együtt dolgozni. 

A lényeg, hogy a segítséget kapó klub fejlődjön, azaz a saját működésére és esetleges hiányosságaira összpontosítson a program. A klubok a küldő és a fogadó ország szövetségeivel is együttműködhetnek. 

Menetrend 

2019. szeptember 13.: a résztvevő klubok megerősítése az IIHF-nek

2019. október: együttműködési javaslat és irányelvek az IIHF-től a kluboknak; a klubok együttműködésének megerősítése és a menetrend megküldése az IIHF-nek

2019. október - 2020. április közepe: a projekt elvégzése, a kívánt anyagok összeállítása; az értékelő kérdőív kitöltése, jelentés benyújtása

2020. május (éves közgyűlés) – az IIHF összegzi az eredményeket és beszámol a PPP projektekről 

A fogadó klub feladata a vendégek transzferének (repülőtérről, vasútállomásról oda és vissza) és a szálláshelyének biztosítása. Az érkező klub fizeti a repülőjegyet vagy a helyszínre érkezés más formáját, a résztvevők biztosítását, a saját felszerelést. Az étkezés a klubok megegyezésén múlik. 

A beszámolónak tartalmaznia kell fényképeket, videót (minimum 120 másodperc, megszólalóval mindkét klub részéről, angol nyelven), rövid projektjelentés, az értékelő kérdőív kitöltése. 

Szeretnénk megkérni azokat az utánpótlás klubokat, akiket érdekelne egy ilyen együttműködés, hogy 2019. szeptember 10-ig jelezzék ezt Kupai Nikolettnek a kupai.nikolett@icehockey.hu címen, megjelölve, hogy milyen minőségben szeretnének részt venni.

Gyerehokizni

Válogatott termékek