Ötössel zárt a DAB

2018.02.11. 20:40 |

Magabiztos sikerrel zárta az Erste Liga középszakaszát a Dunaújvárosi Acélbikák csapata.

A találkozó előtti edzésen az Acélbikák drukkerei flashmobbal lepték meg a csapat tagjait, így adva erőt az együttesnek a küszöbön álló rájátszás előtt. Sokáig azonban úgy tűnt, hogy a vasárnapi, már tét nélküli összecsapásra a lila-fehérek találtak több motivációt, ugyanis az első harmad nagyobbik része a vendégek fölényével telt el. Bőven volt feladata Duscheknek a kapuban, de remekül tette feladatát, pedig társai többször is magára hagyták a ketrec előtt. A DAB hokisai a játékrész hajrájában azért valamelyest felpörögtek, s ennyi éppen elég volt, hogy a vezetést is megszerezzék, miután Becze verte át pár csellel az UTE védelmét, majd játszott Nagy Márk elé, aki Márkus mellett a hálóba lőtt.

A térfélcsere után kiegyenlítettebbé vált a játék, mindkét oldalon több nagy helyzettel, s egy-egy kihagyott emberelőnnyel. Továbbra is az UTE próbálkozott valamivel több kapura lövéssel, ám a következő gólt is a házigazdák szerezték, méghozzá Turcotte révén, aki Hüffner átadása után bombázott a kapu bal oldalába a 33. percben. Az újabb hazai találat után is felváltva kerültek veszélybe a kapuk.

A harmadik felvonás elején előbb Odnoga váltotta gólra Azari remek átadását, majd a 45. percben Turcotte lőtte ki a bal felsőt. A nagy hátrány ellenére a vendégek becsülettel próbálkoztak, akadtak igen komoly lehetőségeik is a szépítésre, ám ezekkel nem tudtak élni, ráadásul a hajrában több fegyelmezetlenséget is elkövettek, így Léránt kettős emberelőnyből lőtt góljával alakult ki az 5-0-s hazai sikert jelentő végeredmény.

Dunaújvárosi Acélbikák-Újpesti TE 5-0 (1-0, 1-0, 3-0)

Nyilatkozat

Jason Morgan, DAB: „Remekül zártunk egy nagyszerű alapszakaszt. A fiúk megérdemelték a ma esti győzelmet, nagyon keményen dolgoztak azóta, mióta itt vagyok egyébként. A meccset tekintve az első harmadban nem volt túl sok energia a játékban, elég enerváltan kezdtünk. A második játékrészben sokkal erősebben jöttünk jégre, és szerencsére meg is tartottuk a végéig. Duschek gyönyörűen védett, ez is sokat segített, a harmadik harmadban az ellenfél frusztrált lett, mi pedig kihasználtunk pár emberelőnyt.”

Szilassy Zoltán, UTE: „Az első harmadban több helyzetet is kidolgoztunk, ezeket azonban kihagytuk, a DAB pedig kevés helyzetből tudott gólt lőni, ezután futottunk az eredmény után. A kapusunkkal az 5-0 ellenére elégedett vagyok, a végén láttam olyan momentumokat, amik bizalommal töltenek el a rájátszás előtt. Valószínűleg túltoltuk az alapozást, ez ütött vissza.”

Gyerehokizni