Óriásit fordított a DAB

2017.12.03. 23:00 |

Két hosszú sorozat közül csak az egyik folytatódhatott: a Csíkszeredai Sportklub hazai veretlensége megtört, ugyanis a Dunaújvárosi Acélbikák csapata hátrányból fordítva nyert, és már nyolc meccse nem talál legyőzőre.

Némileg felforgatott hadrendben állt fel a Csíkszeredai Sportklub a Dunaújvárosi Acélbikák ellen az egy nappal korábban látottakhoz képest. Sérülés miatt ugyanis hiányzott Potapov és Szcsasztlivij, míg nevezve lett Antal Zs., illetve Bors Arnold, de így is két légióssal kevesebb szerepelt a megengedettnél. Ennek köszönhetően csak a harmadik és a negyedik sor maradt egyben, míg az első kettő átalakult.

A neves hiányzók ellenére jól kezdett a Sportklub, és az első perc végén Rokaly Szilárd gólt is szerzett. Meglepte a gyors gól a vendégeket, de hamar összeszedték magukat és egy élvezetes, pörgős meccs alakulat ki, hol egyik, hol a másik kapu előtt dolgoztatták meg a hálóőröket. A dunaújvárosiak közel jártak az egyenlítéshez, de Hári nagy helyzetet hagyott ki, Lencsés pedig a kapuvasat találta el. A 12. percben növelte előnyét a hazai csapat, egy kijátszott akció végén Fabus talált be. Erre másfél percen belül válaszolt a DAB Odnoga révén, majd a vendégek a hajrában kivédekeztek egy emberhátrányt is.

A második játékrész hatalmas fordulatot hozott, a DAB hét perc alatt négy gólt szerzett. Fél perc után Azari passzából Novotny egyenlített. A megtáltosodó vendégek a 26. percben vezettek először, Odnoga gólja után, majd két perccel később Török Viktor is betalált. Hiába cserélt kapust a házigazda, a 28. percben Izacky előbb kiharcolt, majd belőtt egy büntetőt. A hazaiak nem tudtak megújulni, még úgy sem, hogy háromszor játszhattak emberelőnyben.

Az utolsó felvonásra a Csíkszereda magára talált, és a 47. percben egy kapu előtti kavarodás után közelebb zárkóztak Papp Szabolcs góljával. Mindent egy lapra feltéve mentek előre a kék-fehérek, akik kettős előnyben is támadhattak, végül öt a négy ellen szépítettek Farkas Tamás révén. Jason Morgan azonnal időt is kért, igyekezett rendet tenni az újvárosi fejekben. Másfél perccel a vége előtt Ruczuj lekorcsolyázott a hazai kapuból, és hat az öt ellen hatalmas egyenlítési lehetőségek maradtak ki, többek közt kétszer is a vas mentette meg a DAB-ot. A meccset végül Turcotte üres kapus gólja zárta le.

Az Acélbikák sorozatban nyolcadszor nyertek, és feljöttek a tabella ötödik helyére úgy, hogy riválisaiknál kevesebb meccset játszottak, és vesztett pontok tekintetében a harmadikak.

Csíkszeredai Sportklub-Dunaújvárosi Acélbikák 4-6 (2-1, 0-4, 2-1)

Nyilatkozat

Leo Gudas, Csíkszeredai Sportklub: „Tudtuk, hogy egy remek támadó erővel rendelkező csapatról van szó, amely képes meccsek alatt több alkalommal is létszámfölényes helyzetet kialakítani. Ennek ellenére a második harmadban nagyon rossz felfogásban játszottunk, ami a meccsbe került. Ha ettől eltekintünk, akkor úgy gondolom az egy pontot megérdemeltük volna. A csapat erejéről tanúskodik viszont, hogy 5–2-es állásnál vissza tudtunk jönni a meccsbe és nagyon közel álltunk az egyenlítéshez is.”

Jason Morgan, Dunaújvárosi Acélbikák: „A mérkőzés előtt figyelmeztettem a srácokat, hogy egy nagyon technikás csapat, amelynek veterán légiósai könnyen büntethetnek. Kétgólos hátrányból sikerült szépítenünk, majd a másodikban robbantunk a remek támadójátéknak köszönhetően. A hazaiak nem adták fel és harmadik, újranézett, találattól egy új meccs kezdődött. Végig tudtuk küzdeni a meccset, az emberhátrányok ellenére, amelyet viszont ellensúlyozott a remek kapusteljesítmény.”

(Fotó: Csíkszereda - Pál Attila)

Gyerehokizni