Októberi elnökségi ülés

2016.10.15. 06:42 |
Ülésezett az elnökség: újabb magyar sportvezető kapott helyet a nemzetközi szövetségben.

Fiatalkorú sportolókkal foglalkozó személyek erkölcsi feddhetetlenségéről, az IIHF októberi párizsi konferenciájáról, és a novemberi 7NEMZETHOKI7 felkészüléséről is tárgyalt a Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége a héten.

Az ülésen az első napirendi pont a 18 év alatti fiatalkorú sportolókkal foglalkozó személyek erkölcsi feddhetetlenségének igazolása volt. A módosítás kötelezi a klubokat arra, hogy csak olyan személyeket foglalkoztassanak az utánpótlás, női és amatőr bajnokságokban, akik erkölcsileg nem kérdőjelezhetők meg. A Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége a javaslatot elfogadta.

A második témakör az IIHF őszi, Párizsban tartott kongresszusa volt, az Elnökség meghallgatta a magyar résztvevők - Kovács Zoltán főtitkár és Egri Gergely sportigazgató beszámolóját. Az IIHF kongresszusa előtt került sor a nemzetközi bizottságok tagjainak választására, Kovács Zoltán a létesítményekért felelős bizottság tagja, Majoross Gergelyt pedig az edzői bizottság tagjává választották.

Utána az idei kiemelt, két nagy hazai eseményt is tartogató szezon előkészületeiről esett szó. Decemberben a Jégpalotában az U20-as férfi, januárban pedig a Tüskecsarnokban a női U18-as világbajnokság kerül megrendezésre.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV