Okleves szakedző képzés indul a TF-en

2024.01.15. 09:02 |

Ez elsősorban a „képzők képzése” lesz.

2024 szeptemberétől a Magyar Testnevelési és Sporttudoményi Egyetemen elindul az Okleves szakedző képzés, amire főleg olyanokat várnak, akik a klubjukban szakmai igazgatók/sportigazgatók szeretnének lenni, illetve a felnőtt- és felsőoktatási képzésekbe, továbbképzésekbe szeretnének aktívan bekapcsolódni oktatóként.

A képzés célja olyan szakedzők képzése, akik megalapozott sportszakmai elméleti és gyakorlati ismeretek birtokában alkalmasak a nemzetközi szintű élsport követelményeinek megfelelő felkészítési és versenyeztetési feladatok ellátására, a sporttudomány legújabb eredményeinek értelmezésére, alkalmazására, valamint szakterületükön kutatási tevékenység végzésére. Kompetenciáik birtokában elméleti és gyakorlati tudásukat tananyagba tudják rendezni, a sportági képzések és továbbképzések során képesek azt közvetíteni a sportszakemberek felkészítését végzők számára is. A mesterképzésben végzett szakedzők a legmagasabb szintű gyakorlati és elméleti tudással rendelkeznek az edzői tevékenység ellátásához szükséges sporttudományi, egészségtudományi, neveléstudományi szociálpszichológiai, gazdasági, vezetéselméleti ismeretekről. Elsajátítják a teljesítmény élsport által megkövetelt legmagasabb szintű növelésének, fejlesztésének ismereteit, illetve sportáguk technikai és taktikai elemeit, sportágspecifikus stratégia tanításának és alkalmazásának módszereit. Kiválóan ismerik a tehetséggondozás elméleteit és gyakorlati megvalósíthatóságának módjait, a tehetségmenedzsment alkalmazási formáit".

További információk és a felvételi követelmények itt olvashatók.