Ők a jelöltek az Ifj. Ocskay Gábor díjra!

2020.05.23. 13:00 |
Ki bizonyult a 2019/20-as szezon legjobb csatárának? Nehéz a választás a három, kiváló idényt futó játékos között!

A Szapporói Hősök egyike, a tragikusan korán elhunyt ifj. Ocskay Gábor a magyar jégkorong történetének egyik legjobb játékosa volt. A székesfehérvári Alba Volán SC jégkorongozója, kilencszeres magyar bajnok, az MJSZ Hírességek Csarnoka tagja, az IIHF Hall of Fame Richard „Bibi” Torriani Award kitüntetettje.  

A róla elnevezett, legjobb csatárnak járó díjat tavaly Hári János nyerte el. Ő ezúttal nem védheti meg címét, de Galló Vilmos és Sebő Balázs is duplázhat, Nagy Gergő pedig először lehet az év csatára. A díjra a felnőtt válogatott stábja, az Erste Liga és a Fehérvár AV 19, a MAC Újbuda és a DVTK Jegesmedvék vezetőedzői jelöltek, a győztes az MJSZ Szakmai bizottsága választja ki.

Galló Vilmos (KooKoo): Hosszú idő után hagyta ott Svédországot, s igazolt Finnországba a 23 éves csatár, aki maga sem remélte, hogy ilyen jól sikerül a Kookoo csapatával a szezonja. Amikor a koronavírus miatt lefújták az idényt, együttese a rájátszást érő 5. helyen állt, ő pedig 53 mérkőzésen lépett jégre, s ezalatt 42 pontot (14+28) szerzett. Ezzel egyébként csapata 4. legponterősebb játékosa volt, így nyugodtan mondhatjuk, rövid időn belül vezéregyéniséggé nőtte ki magát. 

Nagy Gergő (FTC-Telekom): A Miklós Kupára is jelölt 30 éves csatár a Fradival mindent megnyert, amit meg lehetett, még ha a koronavírus miatt félbeszakadt bajnokság végén nem is a jégen ünnepelhette a magyar bajnoki és a – Csíkszeredával megosztott – Erste Liga bajnoki címet. A Magyar Kupa serlegét viszont annak a rendje és módja szerint emelhette magasba a zöld-fehérek csapatkapitányaként, ráadásul keretbe foglalva az esélyesebb Hydro Fehérvár AV19 elleni döntőt, ő lőtte csapata első és utolsó gólját is, plusz két gólpasszt is adott. A bajnokságban 52 mérkőzésen 69 pontot szerzett (29/40), ehhez a gyorsasága és a technikája egyaránt hozzájárult. Szintén vezére volt a csapatának a Kontinentális Kupa mérkőzések során, akárcsak a válogatottnak az olimpiai selejtezőn.  

Sebők Balázs (Kalpa): A tavalyi, mondhatni pokoli szezon után a 25 éves csatár ismét egészségesen játszhatott az idényben, és ez a teljesítményén s meglátszott. Ötödik szezonját töltötte a Kalpában, 59 mérkőzésen szerepelt a finn első osztályban, s ezalatt nyolc gólt lőtt és 33-szor adott gópasszt a társaknak. Nem csoda, ha ezek után csapata vezetőedzője azt mondta, nagyon fontos volt, hogy meghosszabbítsák a szerződését, hiszen idén szintet lépett, és mind támadásban, mind védekezésben az egyik legjobb játékos lett. 

Gyerehokizni

Válogatott termékek