Ők a jelöltek a Pásztor György díjra!

2020.05.25. 15:00 |
Ki kapja idén a legjobb védőnek járó Pásztor György díjat? Stipsicz Bence megvédi címét? Esetleg Pozsgai Tamás nyer másodszor vagy Szirányi Bence először?

A legjobb védőnek járó díj névadója, Pásztor György ötszörös magyar bajnok, válogatott játékos, a sportág egyik legendája, aki nem csak sportolóként, de sportvezetőként is évtizedek óta szolgálja a jégkorongot.

A díjat eddig kétszer adták át, tavalyelőtt Pozsgai Tamás, míg az előző idényben Stipsicz Bence vehette át. Ők most is a jelöltek között vannak Szirányi Bencével egyetemben.

Pozsgai Tamás (MAC Újbuda): Ötödik szezonját töltötte a MAC Újbuda csapatában, s hozta a tőle már megszokott stabil teljesítményt. A fővárosiak csapatkapitányaként 48 mérkőzésen lépett jégre a szlovák Tipsport ligában, nyilván elsősorban a védekezés oszlopa volt, de emellett lőtt egy gólt és nyolc gólpasszt is adott. A válogatott olimpiai selejtezős sikeréből is kivette a részét. A játékostársak idén is beválasztották a JÉSZ All Star csapatába.

Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV19): Nem volt maradéktalanul elégedett a szezonbeli teljesítményével, pedig a játékostársak is úgy látták, hogy a legjobb védők egyike volt ebben az idényben is. Természetesen beválasztották a JÉSZ All Star csapatába a Hydro Fehérvár AV 19 színeiben 48 EBEL-mérkőzésen négy gólt és 11 gólpasszt jegyző védőt. A válogatott sikerrel vett olimpiai selejtezőjén is stabilitást adott a csapatnak, sőt, a britek elleni ki-ki meccsen gólt is lőtt.

Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék): Ebben az idényben is alapembere volt a DVTK Jegesmedvéknek. A szlovák Tipsport ligában 46 mérkőzésen lépett jégre, s nemcsak a védelem tengelyében volt hasznára csapatának, de négy gólt és négy gólpasszt is jegyzett. Emellett tevékeny részese volt annak, hogy a válogatott sikerrel vívta meg a nottinghami olimpiai selejtezőt.  

Gyerehokizni

Válogatott termékek