"Nyerni akartunk, megmutatni a pénteki mérkőzés után, hogy tudunk győzni"

2017.11.11. 21:55 |
A magyar válogatott remek hajrájának köszönhetően 5–2-re legyőzte az olaszokat a budapesti Roland Divatház Négy Nemzet-tornán. A mérkőzés után érthetően boldogan és felszabadultan nyilatkoztak a játékosok.

Jarmo Tolvanen: Az első harmadban sokat korcsolyáztunk, de hollywoodi hokit játszottunk, akárcsak az olaszok… Szerencsésnek éreztem magunkat, hogy vezettünk az első szünetben, viszont a másodiktól jobb volt az egyensúlyunk, türelmesebbek is maradtunk. A semleges harmadbeli játékunknak még javulnia kell, de az első csatárunk máris hamarabb visszazárt. Minden a védekező harmadbeli játékkal kezdődik, szeretnénk aktívan védekezni, de nem túlságosan – ebben is fejlődünk.

Clayton Beddoes:  A gólkülönbség túlzó, de ez történik, ha öt perccel a vége előtt egygólos hátrányban vagy és kockáztatsz, hokiban megesik, hogy ilyenkor hirtelen három lesz a különbség. Néhány hibától eltekintve nagyon elégedett vagyok a versenyszellemünkkel, a lelkesedésünkkel és a kispadon tapasztalt reakcióinkra. Kétszer is betaláltunk, stabilak voltunk, a hangulat is kiváló volt a magyar szurkolóknak köszonhetően. Jó meccs volt!

Sebők Balázs, a válogatott csatára: Úgy érzem, ma tényleg nyerni akartunk, megmutatni a tegnapi mérkőzés után, hogy tudunk győzni. Ez volt a második meccsünk együtt, nyilván idő kell ahhoz, hogy hozzászokjunk az új játékrendszerhez, összeérjen a csapat. Ez olyan mérkőzés volt, amelyről el kell tenni az összes pozitív dolgot, és menni előre. Áprilisig még azért nagyon sok idő van, de kevés meccs, ezért mindből ki kell hozni a maximumot, úgy, ahogy ma tettük. Felszabadultabbak voltunk, mint a lengyelek ellen, ebben az is segített, hogy jöttek a gólok.

Kevin Wehrs, a magyar válogatott hátvédje: Igyekszünk távolról lőni és a kapu előttiekkel takarni a lövést, de még fejlődnünk kell a hátsó passzokban. Viszont láthatólag haladunk, ezt mutatta a gólom is. Nagyon rég voltunk így együtt, tavasszal, a világbajnokságon, úgyhogy kis időbe telik, amíg ismét ráérzünk egymás játékára. A sorunk például csak egy meccset játszott ilyen összetételben, de kezdünk összeszokni, működik a letámadásunk is, ami lendületbe hozza az egész csapatot.

Bartalis István, a magyar válogatott csapatkapitánya: Most sokkal jobban megbecsültük a korongot a támadó és a semleges harmadban is, még a védekezőben kell javulnunk, ám ez jobbára kommunikáció kérdése. Sokan nincsenek itt, az edző próbálgatja a sorokat és a játékosokat különböző szerepekben, de igyekszünk betartani a taktikai utasításokat.

Erdély Csanád, a magyar válogatott támadója: Minden meccsen akadnak fordító cserék, nekünk a harmadik harmadban akadt ilyen. Ha ezeket megragadjuk, és most megragadtuk, akkor jön az eredmény. Egy vereség után minden csapat összeszedettebb, és ugyan az egynapos pihenőidő nem kedvezett, igyekeztünk kihozni magunkból a maximumot.

Szabó Dániel, a válogatott védője: Ma sokkal jobban sikerült az új szisztéma szerint játszanunk, ez pedig a teljesítményünkön is meglátszott. Ez már egy jó kiindulási pont a jövőre nézve, de minél több időt töltünk együtt, annál jobban össze fog állni ez a társaság és a játékunk is ezzel párhuzamosan lesz egyre eredményesebb.

Stipsicz Bence, a válogatott védője: Úgy érzem, ma sokkal pontosabbak voltunk, mint tegnap. Azok az apró részletek, amikről beszéltünk tegnap, hogy hiányoztak, ma már egy picivel jobban működtek és a védekezésünk is kezd összeállni a taktikánkhoz. Ezért kaptunk jóval kevesebb gólt, mint tegnap és ezért tudtunk többet is támadni és több gólt lőni. Sokkal egyszerűbben és gólra törőbben játszottunk. Azokat a helyzeteket, ahol a lengyelek ellen még adtunk egy passzt, ma már kapura lőttük és eredményesek is voltunk belőlük.

Nagy Krisztián, a válogatott támadója: Igyekeztünk sokkal küzdősebben és magabiztosan kijönni minden harmadra, mint tettük azt a lengyelek ellen. A második harmad elején kicsit elcsúsztunk az idővel, bennmaradtunk az öltözőben, de ebből tanulva a harmadik harmadban megmutattuk, hogy képesek vagyunk legyőzni az olaszokat. Úgy érzem, ma nem is volt akkora rajtunk a nyomás, jobban ismerjük már a taktikát, ez az előző meccsen még akadozott, de meccsről meccsre egyre hatékonyabban tudjuk alkalmazni.

(Fotó: MJSZ/Mudra László)

Gyerehokizni