Novemberben EIHC-tornát rendezünk

2018.06.05. 11:45 |

Három EIHC-tornán vesz részt a magyar felnőtt jégkorong-válogatott a következő idényben, amelyen rangos ellenfelekkel találkozik.

A tavalyi évhez hasonlóan idén novemberben is házigazdák leszünk.  A november 5-11. közötti nemzetközi szünetben Magyarországon rendezik a tornát, amelyen az olasz, a kazah és a dél-koreai együttes lesz az ellenfél. Az előbbi két válogatott az idei budapesti, Divízió I/A világbajnokságon is rivális volt, utóbbi csapat pedig most esett ki az A csoportból.

A korábbi évekkel ellentétben idén a decemberi szünetet is kihasználja a felnőtt válogatott. December közepén Norvégiába utazik a csapat, ahol a házigazdák mellett a jövő évi vb-ellenfél fehéroroszokkal, valamint a franciákkal találkozik.

Korábbi évekhez hasonlóan februárban idegenben szereplünk. Február 4-10. között Szlovénia rendez EIHC-tornát, amelyre a magyar csapat mellett a fehéroroszok és az olaszok is utaznak.

A magyar válogatott tehát a jövő évi Divízió I/A vb mezőnyéből négy csapattal is találkozik, csak a litvánokkal nem csap össze, de kétszer is megmérkőzik a hosszú idő után az A csoportból kieső beloruszokkal, de a stabil A csoportos Norvégia és Franciaország is ellenfél lesz.

Gyerehokizni