Norvégia ellen kezd a női válogatott

2020.02.05. 17:58 |
Két edzéssel készült a haldeni Négy Nemzet Torna csütörtöki rajtjára a magyar női válogatott.

Halden egy csendes kisváros Norvégia déli részén, közel a svéd határhoz. A Frekdristen erőd tekintélyt parancsolóan néz le a 30 ezres település hófödte utcáira. Halden nevezetességei közé tartozik, hogy itt működik Norvégia egyik atomerőműve a kettőből, és itt található az ország egyik legmagasabb biztonsági szintű, mégis humánus börtöne. A városban csütörtöktől a női jégkorongé a főszerep, a Négy Nemzet Tornán a házigazdák mellett a magyar, a szlovák és a francia együttes vesz részt.

A magyar válogatottnak ez lesz az utolsó tornája az A csoportos világbajnokság előtt. Ebből a mezőnyből a mieinké a legmagasabban jegyzett csapat, a három rivális a divízió I/A-ban szerepel ebben a szezonban. A magyar együttes remek eredményeket ért el az utóbbi hónapokban: novemberben megnyerte a nagymihályi hatcsapatos tornát, míg decemberben Szocsiban a harmadik helyen végzett. Utóbbi viadalon a bronzmérkőzésen találkozott válogatottunk a csütörtöki ellenféllel, Norvégiával, és akkor 2-1-es magyar siker született.

A válogatott a keddi utazás után szerdán kétszer gyakorolt a haldeni jégcsarnokban, majd még csütörtökön is vár egy átmozgató edzés a csapatra a norvégok elleni esti találkozó előtt. 

Kiss-Simon Franciska: „A délelőtti edzés pörgős volt, egy a semmiket, kettő az egyeket gyakoroltunk. Délután a taktikai elemekre mentünk rá, a korongkihozatalokra, az emberelőnyökre. A csapat jó állapotban van, az utazást sem éreztük meg annyira a lábakban. Remélem, hogy csütörtökön egy jó meccset tudunk játszani a norvégokkal. Az elmúlt években szoros meccseket vívtunk velük, és ezekből mi jöttünk ki jobban. Most is kemény és szoros meccset várok ellenük. Az a fontos, hogy három harmadot tudjunk jól játszani és ne csak egyet. Most kell a hibákat kijavítani, és erre építkezi. Persze szeretnénk minél jobb eredmény elérni, megmutatni, hogy mi A csoportban vagyunk és ott is van a helyünk.”

Mika Väärälä edző: „A mai edzésen a támadójátékban gyakoroltunk néhány részletet. Ezek nem mind feltétlenül új elemek, az a célunk velük, hogy több lehetőség közül tudjanak választani a játékosok és hatékonyabbak legyenek. Az új játékosokkal elégedettek vagyunk, jól dolgoztak. Az ilyen tornák a gyakorlást és a tapasztalatszerzést szolgálják. Reméljük, hogy jó teljesítményt nyújtunk és tudunk tanulni ebből a három meccsből. Mindig a győzelem a cél, de ezúttal nem ez az elsődleges szempont, hanem a játék. A francia és a norvég csapattal játszottunk már ebben a szezonban is, erős együttesek. Tudjuk, hogy bárkit képesek vagyunk legyőzni ezen a tornán, de rossz játékkal ki is kaphatunk.” 

A program

február 6., csütörtök  19.30 Norvégia-Magyarország
február 7., péntek 16.00 Magyarország-Szlovákia
február 8., szombat 12.00 Magyarország-Franciaország

A keret

Németh Anikó GK MAC Budapest
Tóth Zsófia GK KMH Budapest
Fecske Maja Ágnes D MAC Budapest
Grkovic Jelena D KMH Budapest
Kiss-Simon Franciska D KMH Budapest
Kreisz Emma D MAC Budapest
Németh Bernadett D MAC Budapest
Tóth Enikő D MAC Budapest
Knee Sarah D KMH Budapest
Gasparics Fanni F MAC Budapest
Horváth Imola F MAC Budapest
Jókai-Szilágyi Kinga F KMH Budapest
Kiss Andrea F MAC Budapest
Nooren Averi F KMH Budapest
Pintér Hanna F MAC Budapest
Pintér Lili F SDE Stockholm (SWE)
Rónai Alexandra F/D MAC Budapest
Somogyi Vivien F KMH Budapest
Szamosfalvi Petra F/D KMH Budapest
Szick Dorka F KMH Budapest

A stáb

Pat Cortina Szövetségi kapitány
Mika Väärälä Edző
Marton Tibor  Edző
Budai Krisztián  Kapusedző
Kis András Videóedző
Dr. Benczenleitner Ottó Erőnléti edző 
Dénes Veronika Rehabilitációs edző
Jasó Judit  Csapatvezető
Szabó Dávid Felszerelés menedzser
Mondl Viktória Sportmasszőr
Dr. Módy Tóbiás Orvos
Kaposi Dávid Média

Gyerehokizni

Válogatott termékek