Norvégia ellen avatja fel az Alba Arénát a férfiválogatott

2024.04.19. 14:00 |

Pénteken és szombaton A csoportos csapat ellen játszik a magyar együttes, utoljára itthon a divízió 1/A vb előtt.

A magyar férfi jégkorong-válogatott kedd óta edz Székesfehérváron, az Alba Arénában. A kerethez már csatlakozott Garát Zsombor és Sofron István is, miután véget ért a klubszezonjuk, így már csak Erdély Csanádra vár a szakmai stáb. Visszatért a kapus Farkas Roland is, aki vésztartalékként utazik a vb-re, és újra a kerettel gyakorol csütörtöktől.

A magyar csapat pénteken este játssza következő felkészülési mérkőzését, ami egyben a székesfehérvári Alba Aréna megnyitója is lesz. Az új, impozáns létesítményben telt ház, 6 ezer néző várja a norvégok elleni találkozót. A két csapat szombaton délután ismét megmérkőzik egymással. A meccs előtt látványos megnyitóval és számos kísérőprogrammal készülnek a szervezők, ezért érdemes időben érkezni.

AZ A csoportos, világranglistán 12. norvég csapattal 2018-ban találkoztunk utoljára, Lörenskogban, egy EIHC-tornán, akkor bár vezettünk is, végül 3-2-re nyertek a norvégok. Nyeyrni legutóbb 2010. április 11-én sikerült 2-1-re, a Pannon Hoki Kupán Ladányi Balázs és Peterdi Imre góljaival. A tétmeccsek közül a 2002-es, 3-1-es győzelem érdemel említést, ráadásul azt a divízió 1-es vb-meccset éppen Székesfehérváron rendezték.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV