Norvég győzelem a női csapat ellen

2020.02.06. 21:40 |

A magyar női válogatott 6-1-re kikapott a házigazda Norvégiától a Haldenben zajló Négy Nemzet Torna első meccsén. 

Majdnem két hónappal az oroszországi torna bronzmérkőzése után ismét Norvégiával találkozott a magyar női válogatott. A legutóbbi három egymás elleni meccset a mieink nyerték 2-1-re, előtte pedig 8-4-re, még 2018 novemberében.

Ezúttal Tóth Zsófia kezdett a kapuban, és Németh Anikó volt a tartalék. Fecske Maja először szerepelt a nemzeti együttesben. Kiss-Simon Franciska volt a csapatkapitány, Gasparics Fanni és Pintér Lili a két helyettese.

Szia, szia! – köszöntek hangosan és fülig érő szájjal a norvég kisfiúk a haldeni jégcsarnokban, amikor a magyar válogatott a délelőtti átmozgató edzésre érkezett. Aztán este a norvég csapat már nem bizonyult ennyire kedves vendéglátónak, ugyanis bő két és fél perc alatt két góllal elhúzott. Előbb Johansen lőtt sistergős bombát a kék vonalról úgy, hogy a korong a vasról pattant be, majd Dalen csapta be Tóthot közelről, az éles szögből leadott lövés a magyar kapus válláról került a hálóba.

Szerencsére gyorsan tudott válaszolni a magyar együttes. Gasparics Fannival szemben szabálytalankodtak, és az emberelőnyt végül Kreisz Emma használta ki, közelről szépítve. Meg is jött az ötfős magyar különítmény hangja a lelátón a norvégok gyűrűjében. Lendületben maradtak a mieink, Somogyi Vivien, majd Nooren Averi veszélyeztetett. Oda-vissza játék alakult ki, mindkét oldalon voltak lehetőségek. Tóth szép védéseket mutatott be, egyszer pedig az oldalsó vas segítette ki. A magyarok közül Pintér Hanna és Jókai-Szilágyi Kinga próbálkozott, de az állás nem változott.

A második harmad norvég helyzettel indult, és az első percekben a házigazda volt aktívabb. A 25. percben Horváth Imola kapott büntetést, a rivális pedig 25 másodperc után gólra is váltotta ezt, Öien egy kipattanót lőtt be. Hamarosan a magyar csapat is emberelőnybe került, de hat másodperc után Kiss Andrea is a büntetőpadra ülhetett, négy a négy ellen pedig a norvégok próbálkoztak többet. Újabb magyar fór következett, ez alatt Gasparics, majd Emma került helyzetbe, aztán a norvégok kontráztak, majd Pintér Hanna lövése ment mellé. A harmad végén Tóth védéseire volt szükség.

Az utolsó felvonás Kiss kiállításával indult, és hátrányban meleg pillanatokat éltek át a mieink a kapu előtt, Tóth bravúrokat mutatott be. A kevés magyar helyzet egyike Jókai-Szilágyi előtt adódott, de lövését kiszedte Olsson. A 49. percben újabb emberelőnyös góllal szerezték meg a negyedik gólt a norvégok, Pedersen talált be. Két perccel később még egy balszerencsés találat született, Öien volt eredményes úgy, hogy a vasról Tóthra pattant a korong, majd onnan be. A hajrában a norvég csatár még egyszer betalált egy csel után kilőtte a hosszú felsőt. Nooren szépíthetett volna, de nem találta el a kaput.

A magyar válogatott legjobbja Németh Bernadett volt.

A mieink pénteken délután Szlovákiával találkoznak.

A torna másik meccsén a franciák 3-2-re verték a szlovákokat. 

Mika Väärälä edző: Könnyen lehet, hogy ez volt az utóbbi évek legrosszabb meccse, igazából semmi sem működött. Az első harmadban volt némi pozitívum, de ennyi. Ha a védekezés nem jó, akkor nehéz támadni, és ez fordítva is igaz, és akkor a kapusnak sem könnyítjük meg a dolgát. Voltak balszerencsés pillanatok, de ezeket a helyzeteket mi ajándékoztuk az ellenfélnek. Rengeteget kell dolgoznunk a saját játékunkon, igazából mindegy, hogy ki az ellenfél. Saját magunkra kell fókuszálni és kijavítani a hibákat.”

Az összeállítás Norvégia ellen:

Gasparics, Kreisz, Nooren
Pintér H., Pintér L., Jókai-Szilágyi K.
Kiss, Rónai, Szamosfalvi
Szick, Horváth I., Somogyi

Kiss-Simon, Grkovic
Tóth E., Németh B.
Knee, Fecske

Tóth Zs. (Németh A.)

 program

február 6., csütörtök  19.30 Norvégia-Magyarország 6-1
február 7., péntek 16.00 Magyarország-Szlovákia
február 8., szombat 12.00 Magyarország-Franciaország

A keret

Németh Anikó GK MAC Budapest
Tóth Zsófia GK KMH Budapest
Fecske Maja Ágnes D MAC Budapest
Grkovic Jelena D KMH Budapest
Kiss-Simon Franciska D KMH Budapest
Kreisz Emma D MAC Budapest
Németh Bernadett D MAC Budapest
Tóth Enikő D MAC Budapest
Knee Sarah D KMH Budapest
Gasparics Fanni F MAC Budapest
Horváth Imola F MAC Budapest
Jókai-Szilágyi Kinga F KMH Budapest
Kiss Andrea F MAC Budapest
Nooren Averi F KMH Budapest
Pintér Hanna F MAC Budapest
Pintér Lili F SDE Stockholm (SWE)
Rónai Alexandra F/D MAC Budapest
Somogyi Vivien F KMH Budapest
Szamosfalvi Petra F/D KMH Budapest
Szick Dorka F KMH Budapest

A stáb

Pat Cortina Szövetségi kapitány
Mika Väärälä Edző
Marton Tibor  Edző
Budai Krisztián  Kapusedző
Kis András Videóedző
Dr. Benczenleitner Ottó Erőnléti edző 
Dénes Veronika Rehabilitációs edző
Jasó Judit  Csapatvezető
Szabó Dávid Felszerelés menedzser
Mondl Viktória Sportmasszőr
Dr. Módy Tóbiás Orvos
Kaposi Dávid Média

Gyerehokizni

Válogatott termékek