Női válogatott: Pat Cortina elégedett

2024.06.24. 08:30 |

Újabb egyhetes edzőtábort tartott a magyar női csapat, ezúttal bő kerettel, fókuszban a képességfejlesztéssel.

Múlt héten Mátyásföldön gyakorolt a női válogatott bő kerete. A játékosok két csoportra osztva napi két jeges edzésen vettek részt, valamint erőnléti munkát is végeztek.

„Megtettük a következő lépést a nyári programunkban. Májusban teszteltük a játékosok állapotát, és akkor egyéni képességfejlesztő edzéseket is végeztünk, korongkezeléssel, passzolással, lövésekkel. A mostani héten a lányok a programjuknak megfelelően végezték el a szárazedzéseket, jégen pedig folytattuk a skill edzéseket. Ezúttal inkább a korong megtartásán, védelmén volt a hangsúly, és természetesen a helyzetkihasználással is foglalkoztunk. A délutáni edzéseken egymás elleni játék szerepelt a programban, mert a játékhelyzetekben a korong megtartását élesben is lehet gyakorolni. Elégedett vagyok a látottakkal minden szempontból. Június van, az egyik legfontosabb, hogy jégen lehetünk és edzhetünk. Örülök, hogy a játékosok mosolyogva jönnek le a jégről, nagy az intenzitás, de élvezik a küzdelmet és a versenyt. A napok kicsit hosszúak a két edzéssel, ám a mindig fontos kitartást is fejleszthetjük azáltal, hogy végigdolgozzuk a napokat” – összegezte a hetet Pat Cortina szövetségi kapitány.

A keretbe ezúttal a fiatalabb játékosok is meghívót kaptak, velük is elégedett volt a szakmai stáb.

„Jó volt itt látni őket, de nemcsak nekünk, hanem a többieknek, a tapasztalt játékosoknak is, hogy a fiatalabbak hol tartanak. Nagyon tehetségesek, és ha így tudják folytatni, ilyen szellemben dolgoznak a továbbiakban is, akkor képesek lesznek segíteni a válogatottnak. Az a cél, hogy jobbá váljunk a versenynek is köszönhetően."

A keret legközelebb júliusban találkozik, akkor kétszer egyhetes képességfejlesztő tábor van a programban. Pat Cortina szerint az a cél, hogy akkor újabb lépést tegyen előre a csapat, emelve az intenzitáson.

A keret

Kapusok: Bogáti Bianka, Milibák Helga, Németh Anikó, Révész Zsuzsa, Szabó Fruzsina

Hátvédek: Balog Gréta, Faggyas Lilla, Hajdu Lili, Haraszt Lorina, Kiss-Simon Franciska, Kornyilov Anna, Márton Adél, Mayer Fruzsina, Németh Bernadett, Odnoga Lotti, Simon Bíborka, Szabó Bonita, Véghelyi Dóra

Csatárok: Báhiczki-Tóth Boglárka, Dabasi Réka, Fehér Nikolett, Gondos Tamara, Hiezl Réka Effi, Horváth Imola, Huszák Alexandra, Imets Mercédesz, Jókai-Szilágyi Kinga, Kárpáti Karina, Kreisz Emma, Márton Luca, Metzler Regina, Pázmándi Zsófia, Polónyi Petra, Rónai Alexandra, Seregély Míra, Simon Viktória, Strobl Lara, Szamosfalvi Petra, Torontáli Anna, Tóth Flóra, Weiler Krisztina

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV