Női válogatott: jöhet a vb-főpróba

2024.04.18. 07:50 |

Megtartotta az első edzését Klagenfurtban, a divízió 1/A világbajnokság helyszínén a női válogatott, csütörtökön délután pedig a hollandok ellen játssza utolsó felkészülési mérkőzését.

A forgalmi nehézségek miatt a tervezettnél némileg később, de jó hangulatban érkezett meg Klagenfurtba a magyar női válogatott, pont időben a jeges edzésre, így szerda este meg is kezdhették az ismerkedést a játékosok a Heidi Horten Arena jegével. A bő egyórás foglalkozás pörgős gyakorlatokat tartalmazott. Ezt követően foglalta el szállását a csapat: a hotel Klagenfurttól nagyjából 20 percre található, gyönyörű helyen, nyugodt környezetben, ahol minden adott ahhoz a felkészüléshez és a pihenéshez.

Pénteken a klagenfurti csarnokban rendezik az ICEHL-döntő hetedik meccsét, de előtte még a divízió 1/A világbajnokságra készülő együttesek tarthatnak főpróbát. A mieink csütörtökön 13 órától Hollandiával találkoznak. Az ellenfél 2019-ben jutott fel ebbe az osztályba, pont abban az évben, amikor a magyarok kiharcolták az A csoportos szereplést. Tavaly a hollandok közel jártak az újabb bravúrhoz, csak rosszabb egymás elleni eredmény miatt szorultak a dánok mögé, és maradtak ebben a divízióban. A két együttes ennek megfelelően az utóbbi időben ritkán találkozott, a legutóbbi összecsapást 2016-ban a divízió 1/B-ben rendezték, és 2-1-es magyar sikert hozott. A mostani keretből hatan (Németh Anikó, Németh Bernadett, Mayer Fruzsina, Odnoga Lotti, Dabasi Réka. Jókai-Szilágyi Kinga) játszottak nyolc éve is a feljutással végződő tornán.

 vb-programja:

Április 21., 15.00 Dél-Korea–Magyarország
Április 22., 12.30 Magyarország–Hollandia
Április 24., 12.30 Magyarország–Norvégia
Április 26., 20.25 Ausztria–Magyarország
Április 27., 16.00 Magyarország–Franciaország

A keret 

Kapusok: Németh Anikó (Björklöven, svéd), Révész Zsuzsa (MAC Budapest)

Hátvédek: Baker Taylor (New York, amerikai), Gengeliczky Dorottya (Trine University, amerikai), Kiss-Simon Franciska (HKB), Márton Adél (OHA, kanadai), Mayer Fruzsina (HKB), Németh Bernadett (MAC Budapest), Odnoga Lotti (SDE, svéd)

Csatárok: Báhiczki-Tóth Boglárka (HKB), Dabasi Réka (HKB), Fehér Nikolett (HKB), Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Huszák Alexandra (MAC Budapest), Jókai-Szilágyi Kinga (Skelleftea, svéd), Kreisz Emma (University of Minnesota, amerikai), Metzler Regina (OHA, kanadai), Mozolai Berta (Stanstead College, kanadai), Pázmándi Zsófia (Plattsburgh, amerikai), Seregély Míra (University of Maine, amerikai), Williams Hayley (HKB)

A stáb

Pat Cortina szövetségi kapitány, Delaney Collins másodedző, Kis András másodedző, Fodor Zoltán másodedző, Budai Krisztián kapusedző, Gallyas Gabriella erőnléti edző, Dénes Veronika rehabilitációs edző, Falvi Zsófia masszőr, Jasó Judit csapatvezető, Tornyi Gábor felszerelés-menedzser, Speier Kálmán felszerelés-menedzser, dr. Kolbenheyer Zsuzsanna szakági vezető, dr. Módy Tóbiás csapatorvos, Kaposi Dávid média

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV