Női U25: vereség Dél-Koreától

2019.02.10. 19:30 |

A magyar női U25-ös együttes 6-0-ra kikapott a házigazda Dél-Koreától a Legacy Cupon.

A pénteki felkészülési meccs után ismét Dél-Koreával találkozott a magyar együttes a tavalyi téli olimpia helyszínén, a játékok és a közös koreai csapat létrejöttének egyéves évfordulóján.

Az ázsiai csapat a 15. percben szerezte meg a vezetést, bár az egész harmadban jóval többet lőtt kapura (14-2). A második hazai a gól a 34. percben született meg egy kipattanó értékesítéséből. Aztán a dél-koreai henger az utolsó harmadban indult be igazán, ekkor még négy találatot szereztek a mieink ellen.

A főleg az U18-asokkal kiálló magyar csapat hétfőn Lettország ellen játszik, és egy sikerrel bejutna a torna döntőjébe, ahol ismét Dél-Korea várna rá.

Bedő Botond vezetőedző: „Sajnos a mai napon nem sikerült revansot vennünk a két nappal korábbi vereségünkért. Ha olyan szemszögből nézzük ezt a tornát, hogy egy 98 százalékban U18-as csapattal veszünk részt egy felnőtt korosztály számára megrendezett tornán, akkor nem rossz ez az eredmény. Itt most sokkal fontosabb a tapasztalatszerzés a lányoknak és természetesen nekem is. Sokkal gyorsabb a játék, mint U18-ban, sokkal gyorsabban történik minden. Az eredmény alapján azt gondolhatnánk, hogy az előző mérkőzésen jobban játszottunk, pedig ez nem igaz. Most sokkal összeszedettebbek voltunk az első perctől kezdve, de kijött az a tapasztalatkülönbség, ami szerintem normális, hiszen az ellenfél játékosai és a mi játékosaink között nagyjából öt év korkülönbség biztosan van. Ennek a tapasztalatbeli különbségnek köszönhetően sok apró hibát követtünk el, amikből a kapott góljaink is estek, de ezek a hibák kiküszöbölhetőek és elkerülhetőek a jövőben. Ezek mellet sok jó dolgot is láttam a jégen, amik bizakodásra adnak okot, hogy igenis jó irányba haladunk és fejlődünk, akár egy mérkőzésen belül is. Lettország felnőtt női válogatottja ellen hasonló elszántságot várok a lányoktól.”

2019-et Magyar-Koreai Emlékévnek nyilvánították annak alkalmából, hogy idén van a harmincadik évfordulója a két ország közötti diplomáciai kapcsolatfelvételnek. Sport- és kulturális rendezvényeket tartanak mindkét országban.

A program

Február 8., péntek, 9:00 (helyi idő szerint 17:00) Magyarország-Dél-Korea 0-3
Február 10., vasárnap, 7:00 (15:00) Dél-Korea-Magyarország 6-0
Február 11., hétfő, 11:30 (19:30) Magyarország-Lettország