Női U25: döntős a magyar csapat

2019.02.11. 17:19 |

Hosszabbítás után nyert a lettek ellen a magyar U25-ös válogatott a Dél-Koreában zajló Legacy Cupon, ezzel bejutott a fináléba.

Az első harmadot a lettek nyerték 2-0-ra, aztán sikerült változtatni, és Horváth Imola két találatával egyenlítettek a mieink. A ráadás nem hozott gólt, majd a győztes büntetőt Pázmándi Zsófia ütötte be.

A magyarok ezzel bejutottak a Legacy Cup döntőjébe, és kedden magyar idő szerint 11:30-kor a házigazda Dél-Koreával találkoznak. Az elmúlt napokban kétszer is játszott egymással a két együttes, és az ázsiai gárda mindkétszer nyert.

Bedő Botond vezetőedző: „Nem úgy kezdtük a meccset, ahogy terveztük, és ez az eredményen is meglátszott. A játék képe nem ezt tükrözte, de a lettek vezettek 2-0-ra, mert két apró hibából kaptunk két gólt. Az öltözőben azt kértem a lányoktól, hogy a folytatásban alkossanak valami olyat, amire tíz év múlva is szívesen emlékeznek vissza, hogy egy olimpiai stadionban milyen eredményt tudtak elérni. A második harmadban elkezdték azt a munkát végezni, amit elvártam, és jól játszottunk. Átvettük az irányítást, veszélyes helyzeteket alakítottunk ki, és sikerült szépítenünk. A harmadik harmadban is maradt a fölényünk. Hozzájárult a sikerünkhöz, hogy sok kiállítást kapott az ellenfél, és bár ezeket nem tudtuk gólra váltani, a lettek elfáradtak, és mi ezt kihasználtuk. Mind a négy sorunk játszott, így az energiaszintünk a végéig jó volt. A hajrában volt rajtunk nyomás, sok helyzete volt az ellenfélnek, de nagyszerű kapusteljesítménnyel és csapatmunkával sikerült hosszabbításra mentenünk a meccset. A ráadásban is mi domináltunk, több nagy helyzetünk is akadt, ám ezeket nem tudtuk belőni, így végül a büntetőkkel dőlt el a meccs. Több jó egyéni teljesítmény akadt a fiatalabbak és az idősebbek között is, végig jól dolgoztunk együtt csapatként. A döntőben az a cél, hogy a lehető legjobb tudásunk szerint játsszunk és jobb eredményt érjünk el Dél-Korea ellen, mint az előző két meccsen. Nagyon jó játékkal képesek vagyunk legyőzni őket. Sokat fejlődtünk az első két találkozóhoz képest csapatként, taktikailag, fegyelmezettségben. Azt várom, hogy minimum olyan teljesítményt nyújtsunk, mint hétfőn. Ha ez a második helyhez lesz elég, akkor sem leszünk szomorúak, hiszen felnőtt tornán veszünk részt egy döntően U18-s csapattal, a lányok többsége 15-16 éves. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lehetünk jobbak náluk.”

2019-et Magyar-Koreai Emlékévnek nyilvánították annak alkalmából, hogy idén van a harmincadik évfordulója a két ország közötti diplomáciai kapcsolatfelvételnek. Sport- és kulturális rendezvényeket tartanak mindkét országban.

A program

Február 8., péntek, 9:00 (helyi idő szerint 17:00) Magyarország–Dél-Korea 0-3
Február 10., vasárnap, 7:00 (15:00) Dél-Korea–Magyarország 6-0
Február 11., hétfő, 11:30 (19:30) Magyarország-Lettország 3-2 - hosszabbítás után
Február 12., kedd, döntő, 11:30 (19:30) Magyarország–Dél-Korea

Gyerehokizni

Válogatott termékek