Női U18: sok tapasztalattal zárult a füsseni torna

2023.08.29. 08:00 |

Egy győzelemmel és egy szétlövéses vereséggel zárta a nemzetközi hetet a női U18-as válogatott. Bedő Botond szövetségi edző szerint mindkét meccsből sokat lehet tanulni.

Hétfőtől három napot Mátyásföldön készült a női ifjúsági válogatott, először a szezon során.

„Teljes mértékben elégedett voltam a felkészülés itthoni részével. Néhány játékos nem volt jégen a nyáron, ezért az elején az volt a fontos, hogy visszaszokjanak a jégre és egy szintre hozzuk őket. Utána egy kicsit jobban belementünk a jégkorongba, mélységében még nem vettünk taktikai elemeket, csak az alapokat ismételtük át. Szerencsére már nem kell kori- és bottechnikával tölteni az első napokat, hanem gyakorlatilag mindent meg tudtunk csinálni, amit akartunk, ez azt mutatja, hogy fejlődnek a játékosok és a klubokban jó munka folyik. Az utazó keret kiválasztása nem volt könnyű, már lehet kiből válogatni, és nüansznyi különbségek vannak egyesek között” – kezdte értékelését Bedő Botond.

Ezt követte a füsseni nemzetközi torna. A magyar csapat az első meccsen 2-0-ra verte az elitben szereplő németeket, mindkét gólt Hiezl Réka szerezte.

„Az eredmény tükrözi a játék képét, sőt még nagyobb is lehetett volna a különbség. Az öt az öt elleni játékunk nem volt éles, a kapu előtt hatékonyabbnak kell lenni, de az emberelőnyös játék nagyon jól működött, mindkét sorunk jól teljesített, amiket az előző napokban gyakoroltunk, azt viszontláttuk. Ez is annak köszönhető, hogy egyre jobban képzettek a játékosaink, és nem azzal kell foglalkoznunk, hogy mondjuk tartunk egy egyórás megbeszélést és rajzolunk rengeteg vonalat, hanem elmondjuk, hogy mit szeretnénk látni és szinte azonnal meg is tudják valósítani. Egy megingásunk volt a második harmad elején, azon kívül viszont kiegyensúlyozott volt a teljesítményünk, végig tudtunk dominálni, sokat volt nálunk a korong.”

Az olaszok ellen gólzáporos meccset játszottak a magyarok. Pásztor Flóra szerezte meg a vezetést, de Fantin révén fordítottak az olaszok húsz másodperc alatt. Aztán Hiezl Réka egyenlített az első harmad végén. A második felvonásban három góllal elhúztak a mieink, ám az olasz csapat visszajött, még a szünet előtt, majd közvetlenül utána is betalált, aztán az 59. percben Fantin ki is egyenlített. A hosszabbítást nem hozott gólt, a szétlövésben pedig az olaszok voltak pontosabbak.

„Folyamatos hullámvasút volt a meccs. Nem kezdtünk jól, de mégis mi lőttünk az elsőt, aztán gyorsan átvették az olaszok a vezetést. Sikerült egyenlíteni, majd a második harmad is hektikusan alakult. Kornyilov Anna végleges kiállítást kapott, de az öt percet jól kivédekeztük, majd az ellenfélnél is volt egy ötperces büntetés, amiből gólt szereztünk. Hiába vezettünk biztosan, fel tudtak jönni az olaszok. Azt kértük a játékosoktól, hogy egyszerűsítsék a játékot, nyugodjanak meg, de ez nem jött össze, kiegyenlítettek az olaszok. A hosszabbításban volt helyzet mindkét oldalon, aztán a büntetőkben alulmaradtunk. Ebből is lehet, sőt kell is tanulni, hogy hogyan kell megtartani az előnyt, és mindegy, mennyi a vezetés, nem szabad visszaállni.”

Az U18-as válogatottra szeptemberben és októberben is 3-3 napos összetartás vár, amikor a fejlesztésen lesz a hangsúly. A tervek szerint bővebb keret kap majd meghívót az eddig tapasztaltak és a klubedzők ajánlásai alapján.

Az utazó keret

Kapusok: Csapó Dominika (IOGJA), Milibák Helga (BJA)

Hátvédek: Chlepkó Zsófia (BJA), Hajdú Lili (BJA), Haraszt Lorina (IOGJA), Kornyilov Anna (BJA), Paska Veronika (Vasas), Szabó Bonita (Dornbirn, osztrák), Vass Szonja (BJA)

Csatárok: Bán Zsuzsanna (HKB), Bátyi Boróka (Angels), Gergely Dalma (BJA), Hiezl Réka (Vasas), Horváth Maja (BJA), Imets Mercédesz (BJA), Kárpáti Karina (MAC Budapest), Pásztor Flóra Hanga (BJA), Polónyi Petra (OHA, kanadai), Simon Bíborka (MAC Budapest), Szűcs Daniella (KSI), Weiler Krisztina (MAC Budapest)

A stáb

Bedő Botond szövetségi edző
Pillok Martin edző
Pukli Máté edző
Delaney Collins mentoredző
Zaka Norbert kapusedző
Kozák Attila erőnléti edző
Gallyas Gabriella / Nyíri Nikolett rehabilitációs edző
Szilágyi Soma felszerelés-menedzser
Jasó Judit / Szilágyi Lili csapatvezető
Kolbenheyer Zsuzsanna szakági vezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV