Női U18: pozitív tapasztalatok

2022.09.01. 09:52 |

Kétszer is legyőzte a franciákat a női U18-as válogatott. Bedő Botond szerint vezetőedző jó csapat állt össze.

Három mérkőzést játszott a múlt héten a női U18-as válogatott Vaujanyban a franciák ellen. Az első találkozón a házigazdák győztek szétlövés után 4-3-ra, utána viszont a mieink javítottak, 4-1-re és 4-0-ra diadalmaskodtak.

„Pozitív volt az egész hét. Meccsről meccse egyre jobb teljesítményt tudtunk nyújtani, mindenkivel elégedett voltam. A védekező harmadbeli játékot és a bulitaktikát kezdtük gyakorolni, és főleg a harmadik meccsen már többször visszaköszöntek a dolgok, amiket kértünk, gyorsan elsajátították a játékosok. A kapusok is jól védtek, de az egész csapat védekezése rendben volt, a két dolog összeállt. A második és harmadik meccsen jóval többet birtokoltuk a korongot, mint az ellenfél. Új stábbal dolgoztunk a héten, két új másodedző segítette a munkát, és gyorsan összecsiszolódtak a csapattal.  Egy hét alatt jó kis csapat formálódott” – mondta Bedő Botond vezetőedző.

Itthon bő kerettel kezdett dolgozni a szakmai stáb, egy nap után választották ki az utazó névsort. A szakvezető szerint évről évre egyre több olyan játékos van, akiből a végső keretet ki lehet választani.

„Jó, hogy van versenyhelyzet, tolják előre egymást a játékosok, és egyre nehezebb dolguk van az edzőknek dönteni.”

A tervek szerint szeptemberben és októberben is lesz háromnapos képességfejlesztő tábor, bő kerettel, majd novemberben és decemberben játszanak felkészülési meccseket a női U18-asok. A Divízió 1/A világbajnokságot januárban rendezik Olaszországban.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV