Női U18: vereség a főpróbán

2023.01.07. 22:58 |

A magyar női U18-as válogatott 2-1-re kikapott a házigazda olaszoktól a divízió 1/A világbajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésen.

Rittenben a mieink kapujában Révész Zsuzsa kezdett, a meccs felénél Takács Zoé váltotta őt. Báhiczki-Tóth Boglárka kihagyta a találkozót. A kiegyenlített első harmad után a másodikban a mieink játszottak jobban, és a 34. percben Gondos Tamara révén meg is szerezték a vezetést, Metzler Regina helyzete után a kipattanót okosan emelte a kapuba. Az olasz csapat a harmadik harmadban három perc alatt fordított egy távoli lövéssel és egy emberhátrányos góllal.

„Az eredmény nem tükrözi a játék képét, de nem szabad elkövetni ilyen hibákat, főleg emberelőnyben nem fér bele ilyen figyelmetlenség, mert azt megbüntetik. Kicsit ingadozó volt a játékunk, sok jó dolgot is mutattunk, de majdnem ugyanannyi hibánk is volt. Az bizakodásra ad okot, hogy viszontláttuk az elmúlt napokban gyakorolt elemeket a játékosoktól. A mostani vereség ébresztő is lehet, hogy ennél több energiát, akaratot kell beletenni a meccsbe, de remélem, hogy a sikertelen főpróba után az előadás majd jó lesz. Az biztos, hogy készen fogunk állni a kezdésre” – mondta Bedő Botond szövetségi edző.

A magyar együttesre vasárnap még egy edzés és a hivatalos csapatfotózás vár, majd hétfőn délután bedobják a korongot a világbajnokságon, az első ellenfél Franciaország lesz.

A program

Január 9., 16.30 Magyarország-Franciaország
Január 10., 13.00 Magyarország-Németország
Január 12., 20.00 Magyarország-Norvégia
Január 13., 20.00 Magyarország-Ausztria
Január 15., 16.30 Magyarország-Olaszország

A keret

Kapusok: Révész Zsuzsa (DEAC JA), Takács Noémi Zoé (MAC Budapest)

Hátvédek: Báhiczki-Tóth Boglárka (MAC Budapest), Chlepkó Zsófia (HTI, kanadai), Koncz Boglárka (MAC Budapest), Kornyilov Anna (BJA), Tóth Flóra (Győri NEMAK ETO HC), Véghelyi Dóra (OHA, kanadai)

Csatárok: Gergely Dalma (BJA), Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Maja (BJA), Imets Mercédesz (BJA), Kárpáti Karina (MAC Budapest), Kolozsvári Angelika (HKB),  Metzler Regina (OHA, kanadai), Mozolai Berta (BJA), Pásztor Flóra Hanga (BJA), Polónyi Petra (Vasas), Simon Viktória (Sportország), Weiler Krisztina (MAC Budapest)

A stáb

Bedő Botond szövetségi edző
Pukli Máté másodedző
Pillók Martin másodedző
Zaka Norbert kapusedző
Kozák Attila erőnléti edző
Gallyas Gabriella rehabilitációs edző
Major Tekla felszerelés-menedzser
Jasó Judit csapatvezető
Dr. Németh Gergely sportpszichológus
Dr. Kolbenheyer Zsuzsanna női szakági vezető
Kaposi Dávid sajtó

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV