Női U18: jó irányba tartunk

2022.12.20. 10:20 |

Fontos állomása volt a női ifjúsági csapat világbajnoki felkészülésének az ORV. A meccsek után Bedő Botond adott helyzetértékelést.

Két győzelemmel és egy vereséggel a második helyen végzett a szlovákiai Olimpiai Reménységek Versenyén a magyar női U18-as válogatott.

„Összességében az eredménnyel elégedettek lehetünk, a játékosok teljesítményével viszont nem teljesen, ennél többre is képesek tudnak lenni. A klubszezon miatt fejben és fizikálisan fáradtan érkeztek, ám így is a tőlük telhető maximumot próbálták nyújtani” – mondta Bedő Botond szövetségi edző.

A csapat először Csehországgal találkozott, és 4-2-re kikapott. A csehek az A csoportban, vagyis egy osztállyal feljebb szerepelnek, ám erre a tornára U16-os együttessel érkeztek. Szintén nem a legerősebb keretével vett részt a viadalon a házigazda, és ugyancsak A csoportos szlovák csapat – ellenük 3-0-ra nyertek a mieink. A zárónapon a lengyeleket 2-1-re múlták felül.

„A csehek ellen remegő kezekkel és lábakkal mentünk ki a jégre. A szünetben sikerült rendet tenni a fejekben, elhitték a lányok, hogy ők is ugyanolyan játékosok, ezek után meg is nyertük a harmadot, de egyenlíteni nem sikerült, a következő góltól pedig kicsit összezuhantunk. A szlovákok ellen hoztunk magunkkal egy kis frusztrációt, ám ahogy meglőttük az első gólunkat, elkezdtünk jobban játszani, és egyre nőtt az önbizalmunk. A lengyelek ellen sok helyzetet dolgoztunk ki, nagyobb is lehetett volna a különbség, de pontatlanok voltunk” – foglalta össze a puhói meccseket Bedő Botond.

Az ifjúsági válogatott számára ez volt az utolsó torna a január 9-án kezdődő divízió 1/A világbajnokság előtt.

„Jó irányba tartunk. Taktikailag is jól haladunk, kicsit más irányt követünk most, mint a korábbi években. Ebben az edzőtáborban igyekeztünk az egész képet összegyúrni, sok információt adtunk át a játékosoknak, és bizonyos dolgoknak még ülepedniük kell. Az ünnepek alatt majd az elmélettel is foglalkozunk, tesztkérdéseket kapnak, aztán január 2-án kezdődik a közvetlen felkészülés. Az biztos, hogy nem lesz könnyű kijelölni a keretet.”

A magyar válogatott az olaszországi Rittenben sorrendben a francia, a német, a norvég, az osztrák és az olasz csapattal találkozik a vb-n, az első jut fel az elitbe.

A keret

Kapusok: Bogáti Bianka (HKB), Milibák Helga (BJA), Takács Noémi Zoé (MAC Budapest)

Hátvédek: Báhiczki-Tóth Boglárka (MAC Budapest), Balog Gréta (MAC Budapest), Chlepkó Zsófia (HTI, kanadai), Gábor Imelda (BJA), Koncz Boglárka (MAC Budapest), PAska Veronika (Vasas), Szabó Bonita (Dornbirn, osztrák), Tóth Flóra (Győri NEMAK ETO), Véghelyi Dóra (OHA, kanadai)

Csatárok: Bán Zsuzsanna (BJA), Bereczki Blanka (HKB), Gergely Dalma (BJA), Horváth Maja (BJA), Kárpáti Karina (MAC Budapest), Milibák Gréta (BJA), Pásztor Flóra (BJA), Polónyi Petra (Vasas), Simon Viktória (Sportország), Torontáli Anna (BJA), Weiler Krisztina (MAC Budapest)

A stáb

Bedő Botond Szövetségi edző
Pukli Máté Edző
Pillok Martin Edző
Zaka Norbert Kapusedző
Kozák Attila Erőnléti Edző
Gallyas Gabriella/ Kiss Andrea Rehabilitációs Edző
Jasó Judit / Svajda Viktória Csapatvezető
Major Tekla Felszerelés-menedzser

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV