Sportösztöndíjprogram indul a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

2021.01.21. 15:35 |

A programra bárki jelentkezhet, aki túl van az érettségin, még nem töltötte be a 35. életévét, és megfelel a feltételrendszernek.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem pályázatot ír ki a 2021. évi felsőoktatási felvételi eljárásban az egyetem államilag támogatott, az államtudományi képzési területhez tartozó nappali és levelezős munkarendű alapképzésre, olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló jelentkezők számára. A katonai és a rendészeti képzésekre – azaz a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, valamint a Rendészettudományi Kar által hirdetett képzésekre – történő jelentkezés esetén a pályázónak meg kell felelnie valamennyi jogszabály által előírt speciális alkalmassági feltételnek. Ezeket a speciális alkalmassági követelményeket a felsőoktatási felvételi tájékoztató képzésenként tartalmazza. Az alkalmassági megfelelés vizsgálatát az egyetem és a jogszabályban meghatározott további szervezetek a felsőoktatási felvételi tájékoztatóban foglaltak szerint végzik a jelentkezés alapján.

Általában azt tapasztaljuk, hogy egy idő után nagyon sokan választani kényszerülnek az élsport és a tanulás között, annak érdekében, hogy azt az egyet maximális erőbedobással tudják végezni. Két olyan területről van szó, amely teljes embert kíván. A sportösztöndíjprogrammal abban szeretnénk segíteni, hogy ne kelljen a sportolónak egyikről sem lemondania. Aki sikeres érettségit tesz, és maradéktalanul teljesíti a Nemzeti Közgszolgálati Egyetem feltételrendszerét, automatikusan megkapja a maximális 500 felvételi pontot, és megkezdheti tanulmányait. Ezután sem engedjük el a kezét, egyéni tanrenddel és tutorokkal, mentorokkal segítjük tanulmányait. Ezzel kezdetét veszi egy duális életpályamodell, hiszen amellett, hogy a sportoló folytathatja a tanulmányait, és előbb vagy utóbb diplomát kap, a sportkarrierjét sem kell feladnia" – ismertette a programot röviden Gellért Bence, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportiroda-vezetője.

A sportösztöndíjat elnyerő sportolókat a sikeres érettségi vizsga, valamint a pályázati felhívásban foglalt feltételek teljesítése esetén az általuk megjelölt szakra veszik fel.

A részletes pályázati felhívás erre a linkre kattintva érhető el. A sportösztöndíjrendszer a 2021/2022-es tanév általános felvételi eljárása során is elérhető.