Németh Anikó és Hári János 2022 legjobbja

2022.12.13. 18:00 |

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben megválasztják az év legjobbjait.

A Magyar Jégkorong Szövetség az év játékosát a szezon végén választja meg, így ezúttal az adott naptári évben nyújtott teljesítmény alapján jelölte a legjobbnak ítélt női és férfi jégkorongozót. A szakmai bizottság úgy döntött, hogy a nők közül Németh Anikó, a férfiak közül Hári János nyújtotta a legkiemelkedőbb teljesítményt a 2022-es évben.

Németh Anikó az A csoportos világbajnokságon negyeddöntőbe jutó válogatott első számú kapusa volt, bravúrokkal segítette a csapatot. A MAC Budapest színeiben magyar bajnoki ezüstérmes és EWHL-negyedik lett.

"Nagy megtiszteltetés, hogy engem választottak meg az év női játékosának. Szerintem az elmúlt évben vagy években rengeteget dolgoztam azért, hogy a magyar válogatottat minden eseményen, köztük két A csoportos vb-n, és persze ide értve a klub csapatomat is, a legjobb tudásom szerint segítsem. Ez egy rendkívül hosszú év volt, hiszen augusztusban volt a világbajnokság, így áprilisban nem ért véget a szezon, nem sok idő volt a pihenésre, szinte az egész nyarat válogatott táborokkal és egyéni felkészüléssel töltöttük. De ahogy szokták mondani, a kemény munka meghozta a gyümölcsét, nagyon jó eredményt értünk el a vb-n. Természetesen a legemlékezetesebb pillanat ebből az évből az a világbajnokság marad, nem tudnék egy dolgot onnan kiemelni, mert a svédek elleni pontszerzés, illetve a finnek elleni mérkőzés is leírhatatlan élmény volt, és akkor még ide sorolhatnám az USA elleni meccset is, ahol olimpiai bajnokok ellen léphettünk jégre" - mondta a 26 éves kapus.

A férfiaknál Hári János is történelmi eseményeket élt át. A Hydro Fehérvár AV19 bejutott az osztrák liga, az ICEHL döntőjébe – a rájátszásban összesen 20 pontot szerzett a csatár –, ősszel pedig a Bajnokok Ligájában két meccset is megnyert a csapatával. Hári fontos tagja volt a Ljubljanában a feljutást kiharcoló válogatottnak is, egy gólja mellett három assziszttal zárt.

"Nagyon örülök a jelölésnek, örülök, hogy a szövetség engem talált méltónak az év sportolója címre. Úgy gondolom, ez a jelölés nem csak nekem, hanem a csapatunk elmúlt szezonban mutatott sikerének szól. Szerencsére az idei szezonban is kezdünk belelendülni, egyre jobb formába kerülünk, bízom benne, hogy hasonlóan eredményes szezonunk lesz, amit egy sikeres világbajnokság zár majd le" - mondta Hári János.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV