Nem hibáztak az esélyesek

2017.11.22. 23:09 |

Négy mérkőzéssel folytatódott a Magyar Kupa selejtezője. Az UTE már bejutott a négyes döntőbe, de közel áll ehhez a MAC, a DVTK és a Ferencváros is.

Dunaújvárosi Acélbikák-MAC 1-5 (1-2, 0-1, 0-2)

A címvédő MAC Dunaújvárosba látogatott. A fővárosiak az első harmadban második kiállításukat kihasználták, és a 16. percben megszerezték a vezetést Brance Orbán révén. Egy perc múlva egyenlítettek a hazaiak, szintén emberelőnyből: Jakub Izacky talált be. A MAC-ot nem zavarta meg a gól, és a 19. percben Tomás Klempa góljával ismét vezetett.  A vendégek fölényben játszottak, 23-szor lőttek, de Duschek Dávid remekül védett.

A második játékrészben sok kiállítást ítéltek a MAC ellen, de amikor egyenlő létszámban játszottak a felek, újabb gólt szerzett a budapesti csapat, a különbséget Vokla Roland növelte távoli bombával.

Az utolsó harmadban is dominált a MAC, jóval többször lőtt, és újabb két gólt ért el, előbb Scott Macaulay, majd Jesse Dudás révén. A meccs bunyóval és sok kiállítással zárult, de a MAC sikerét nem fenyegette veszély.

DVTK Jegesmedék-KMH Budapest 5-0 (2-0, 1-0, 2-0)

Miskolcon a meccs előtt a szurkolók köszöntötték a Kontinentális Kupában remekül szereplő csapatot. A hazaiaknál visszatért hosszú sérüléséből Hajós Roland, aki a 9. percben az első gólt szerezte. A DVTK uralta a meccset, és az utolsó percben duplázta meg a vezetést, Galanisz volt eredményes emberelőnyben.

A folytatásban is a miskolciak akarata érvényesült, és a 26. percben Anssi Rantanen is gólra váltott egy kiállítást. A KMH emberelőnyben próbálkozhatott, de nem tudott betalálni. Az újabb DVTK-gólra 44 másodpercet kellett várni az utolsó harmadban, Galanisz duplázott. A vendégek sokat játszottak hátrányban, és bár Hajek többször is szépen védett, az 57. percben ismét csak tehetetlen volt: Rantanen távoli lövése kipattant a kapuvasról, amire jó ütemben érkezett Sakaris, és nem hibázott.

A DVTK negyedik a tabellán, és a következő körben biztosíthatja be továbbjutását.

Fehérvári Titánok-UTE 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)

Az Újpest számára nem indult jól a találkozó, Anze Ropret kapott végleges kiállítást szúrásért, majd a sérülésből visszatérő Nagy Nilan is a büntetőpadra került. Az előnyöket azonban a hazaiak nem tudták kihasználni, ahogy az UTE sem tudott élni a harmad felénél Vizi Dániel kiállításával.

A fordulás után a lila-fehérek játszottak fölényben, de a Fehérvárnak is voltak ígéretes helyzetei. A vezetést az utolsó percben az UTE szerezte meg: Sági Martin ért bele Peter Huba távoli lövésébe emberelőnyben.

Az utolsó harmadban mindkét kapusnak kellett bravúrt bemutatnia. A hazaiak a hajrára lehozták Gyenes Dávidot, de egy rossz csere miatt nem tudtak sokáig emberelőnyben támadni, így nem volt esélyük egyenlíteni.

A győzelemmel Szilassy Zoltán csapata már továbbjutott a Magyar Kupa selejtezőjével.

Ferencváros-Vasas 7-4 (3-1, 1-2, 3-1)

Gyorsan előnybe került a több kulcsemberét ezúttal pihentető Ferencváros, a 3. percben Ttóh Renátó volt eredményes. A Fradi nem állt le, és Könczei Áron, majd Tóth újabb góljával már magabiztosan vezetett a 9. percben. A Vasas egy ellentámadásból szépített Makovics Bence révén, de a harmad további részében is az FTC volt a jobb, több mint kétszer annyiszor lőtt kapura, mint a riválisa.

A második játékrész már kiegyenlítettebb volt, a Fradi visszavett, ezt pedig a Vasas kihasználta. Makovics nagy gólt szerzett közelről emberelőnyben, majd már egyenlő létszámnál Oroszi Álmos egyenlített a 35. percen. A harmad végére ébredt fel a hazai együttes, amelyet Virág Tamás ismét előnyhöz juttatott.

Az FTC ismét magához ragadta a játék irányítását, és két kiállítás után, 4 a 4 ellen a 44. percben Henrich Jaborník szerzett nagy gólt. Lakatos Levente találatára viszonylag gyorsan válaszolt a Vasas – emberelőnyben Csiki Attila iratkozott fel a góllövők közé –, de közelebb zárkózni már nem tudott. Sőt, az 57. percben Könczei második gólja mindent eldöntött.

A Ferencváros továbbra is a négyes döntőbe jutást érő helyen áll a selejtezőcsoportban.