Négy új tag a Hírességek Csarnokában

2018.11.11. 10:00 |
Balogh Tibort, Hudák Gábort, Losonci Györgyöt és Pék Györgyöt a Roland Divatház Négy Nemzet Torna magyar–olasz mérkőzése előtt köszöntötték.
Balogh Tibor 1965-ben kezdett jégkorongozni a KSI csapatában. 1970 és 74 között a Budapesti Volán kapuját védte. 1974 és 81 között az FTC-ben játszott, ezalatt hat alkalommal nyert felnőtt magyar bajnoki címet. 1972 és 80 között 35-ször volt tagja a magyar jégkorong-válogatottnak. Volt az FTC és az Újpest utánpótlásedzője, valamint a KSI szakágvezetője. A kilencvenes évek elején hatalmas szerepe volt a női bajnokság és a női válogatott létrejöttében. Csapata, a Marilyn HC 1994 és 2005 között zsinórban 12 bajnoki címet szerzett. 2011-ben az ő munkájának köszönhetően éledt újjá a KSI jégkorong szakosztálya.

Hudák Gábor 1973-ban a KSI-ben kezdett jégkorongozni. 1976-tól 1997-ig a Ferencvárosi Torna Club játékosa. Ez idő alatt nyolcszor nyert felnőtt magyar bajnoki címet. Volt a bajnokság legjobb csatára és gólkirálya is. 126 alkalommal játszott a magyar válogatottban. Hat B, illetve C csoportos világbajnokságon szerepelt. 1999–2003 között az FTC felnőttcsapatának vezetőedzője, 2015 óta az FTC jégkorongszakosztályának szakmai igazgatója.

Losonci György 1957 és 1971 között a Vörös Meteor, 1972-től 1974-ig a BVSC játékosa. Háromszoros magyar bajnok. Visszavonulása után 1976 és 1980 között az OB II-ben játszott. 31-szer szerepelt a magyar és közel 100 alkalommal a Budapest-válogatottban. Hat B és C csoportos világbajnokságon, valamint az 1964-es innsbrucki téli olimpián képviselte hazánkat. A gyeplabdasportban is kiemelkedő eredményeket ért el. Hatszoros magyar bajnok és negyvenszeres válogatott, egy időben a Magyar Gyeplabda Szövetség elnöke volt.

Pék György 1965-ben kezdett jégkorongozni, egész pályafutását Újpesten töltötte. 1972 és 1990 között hatszor nyert felnőtt magyar bajnoki címet. 1973 és 1990 között 211 alkalommal ölthette magára a címeres mezt, ez idő alatt minden évben tagja volt a világbajnoki keretnek. Újpesten szinte minden korosztályos csapatnak volt edzője, 2009-ben bajnoki döntőig vezette az UTE felnőtt csapatát, ebben az évben őt választották a MOL Liga legjobb edzőjének. 2007 és 2010 között volt az U18 és U20 válogatottak szövetségi edzője, mindkét csapatával megnyerte a divíziós világbajnokságot.