Négy magyar érem Lausanne-ban

2020.01.16. 11:00 |

Négy magyar jégkorongozó, Hegedüs Levente, Ivády Milán, Márton Luca és Metzler Regina is dobogóra állhatott a téli ifjúsági olimpián.

A jégkorong 3x3-as változatában vegyes nemzetiségű csapatokban küzdöttek a játékosok. A fiúknál zöld-piros döntőt rendeztek, a zöldek kapuját védte Hegedüs Levente. Csapata magabiztosan játszott, és végig vezetve, 10-4-es sikerrel szerezte meg a győzelmet. Ezzel első magyarként nyert aranyérmet téli ifjúsági olimpián, a vegyes csapatban elért eredmények ugyanakkor nem számítanak bele az országok összesített éremtáblájába.

A lányoknál Márton Luca a fekete csapat tagjaként 6-1-re kikapott a sárga együttestől, így ezüstérmesként zárt.

A fiúk bronzmérkőzésén az Ivády Milánnal felálló barna csapat fordulatos meccset vívott a feketékkel, végül Ivády passza után szerezte meg a győztes találatot és nyert 6-5-re. A lányok bronzmeccsén a Metzler Reginát soraiban tudó kékek a barnákkal mérkőztek meg, és a vége 6-4-es kék siker lett.

Összesen kilenc magyar jégkorongozó vett részt a játékokon, és mindannyian meghatározó szereplői voltak csapatuknak.

Korábban két magyar jégkorongozó szerzett érmet téli ifjúsági olimpián: 2012-ben Innsbruckban Gasparics Fanni és Kovács Attila az ügyességi versenyben lett ezüstérmes.

(Fotó: Szalmás Péter / MOB)