Nagyszerű fordítás Norvégia ellen, megvan az első győzelem a vb-n

2023.01.12. 23:15 |

A női U18-as válogatott hatalmasat harcolva, három emberelőnyös góllal 3-2-re győzte le Norvégiát a ritteni divízió 1/A világbajnokságon. Pénteken Ausztria lesz az ellenfél.

A magyar válogatott némileg átalakított sorokkal kezdte a Norvégia elleni meccset Rittenben. Mindkét együttes pont nélkül állt, éppen ezért nagy elánnal vágott bele a találkozóba. A mieinktől Polónyi Petra és Mozolai Berta előtt adódtak az első lehetőségek, és aktívan játszott Metzler Regina is. A 10. percben Horváth Maja kapott kiállítást, voltak is helyzetei az ellenfélnek, de sikerült kihúzni a két percet. Aztán már a kiegészülés után mégis megszerezték a vezetést a norvégok: Braten a kapu mögül visszatett korongját Kristiansen vágta be a 12. percben. A gól némileg megfogta a magyarokat, de a harmad végén egy emberelőnyt sikerült gólra váltani: sorra jöttek a lövések Kongstorp kapujára, végül egy kipattanót Mozolai pofozott be közelről a 19. percben.

A második harmadot magabiztosabban kezdték a mieink, és egymás után dolgozták ki a helyzeteket. Simon Viktória szólója is ígéretes volt, aztán Mozolai és Gondos Tamara is veszélyeztetett. Közben az ellenfél is el-eljutott Révész Zsuzsa kapujához, aki több nagy védést is bemutatott. A 28. percben emberelőnybe kerülhetett volna a magyar csapat, de Chlepkó Zsófia lökdösődés miatt szintén leült, négy a négy ellen mindkét oldalon voltak helyzetek. Aztán a harmad utolsó percei ismét a magyarokról szóltak, Báhiczki-Tóth Boglárka kemény lövése és Pásztor Flóra éles szögből leadott próbálkozásánál is résen kellett lennie a kapusnak, de volt helyzete Polónyinak, egyszer pedig egy visszatett korong csúszott el az ütők előtt néhány centivel.

A harmadik felvonás egy áthúzódó emberelőnnyel kezdődött, de ezt nem sikerült kihasználni. Aztán Pásztor léphetett ki egyedül, de a kapus bottal védte a ziccert. A 48. percben újra Norvégia szerezte meg a vezetést: Carlin távoli lövését a takarástól nem látta Révész. Két perccel később emberelőnybe kerültek a mieink, és az edzői stáb időt kért, hat a néggyel küldve ki a csapatot. Ez a húzás bevált, a jobb oldalon Metzler maradt egyedül, és a csapatkapitány nagy erővel lőtt a hálóba. Jó iramú oda-vissza hokival folytatódott a meccs, sok feszültséggel, lehetőségekkel és hibával. Mozolai megindulásai veszélyesek voltak, de a távolról is bátran kísérleteztek a magyarok. A mieink maradtak higgadtabbak, Grinnbö kapott kiállítást, és ezt is sikerült gólra váltani az 56. percben. Mozolai tette be a korongot középre, ahol Metzler a hátvédek szorításban is rá tudott fordulni, és a bal felsőbe lőtt. A folytatásban okosan őrizte előnyét a magyar csapat, a norvégok a kapust sem tudták lehozni.

A magyar válogatott így két vereség után először nyert a vb-n, és péntek este Ausztria ellen folytatja.

A program

Január 9., 16.30 Magyarország-Franciaország 1-2
Január 10., 13.00 Magyarország-Németország 1-3
Január 12., 20.00 Magyarország-Norvégia 3-2
Január 13., 20.00 Magyarország-Ausztria
Január 15., 16.30 Magyarország-Olaszország

A keret

Kapusok: Révész Zsuzsa (DEAC JA), Takács Noémi Zoé (MAC Budapest)

Hátvédek: Báhiczki-Tóth Boglárka (MAC Budapest), Chlepkó Zsófia (HTI, kanadai), Koncz Boglárka (MAC Budapest), Kornyilov Anna (BJA), Tóth Flóra (Győri NEMAK ETO HC), Véghelyi Dóra (OHA, kanadai)

Csatárok: Gergely Dalma (BJA), Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Maja (BJA), Imets Mercédesz (BJA), Kárpáti Karina (MAC Budapest), Kolozsvári Angelika (HKB),  Metzler Regina (OHA, kanadai), Mozolai Berta (BJA), Pásztor Flóra Hanga (BJA), Polónyi Petra (Vasas), Simon Viktória (Sportország), Weiler Krisztina (MAC Budapest)

A stáb

Bedő Botond szövetségi edző
Pukli Máté másodedző
Pillók Martin másodedző
Zaka Norbert kapusedző
Kozák Attila erőnléti edző
Gallyas Gabriella rehabilitációs edző
Major Tekla felszerelés-menedzser
Jasó Judit csapatvezető
Dr. Németh Gergely sportpszichológus
Dr. Kolbenheyer Zsuzsanna női szakági vezető
Kaposi Dávid sajtó

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV