Nagyot küzdött a női U18-as csapat, de a németek nyertek

2023.01.10. 15:49 |

Ismét vezetett a magyar női U18-as együttes a divízió 1/A világbajnokságon, de Németország fordított, és 3-1-re győzött. 

A divízió 1/A világbajnokság második napján az a német csapat várt a magyarokra, amely az elitből esett ki és hétfőn 3-1-re verte a norvégokat. Egy perc telt el, amikor a mieink emberelőnybe kerültek, majd szűk fél percig kettős fórban is támadhattak, de hiába próbálkoztak sok lövéssel, nem sikerült túljárni Brammen eszén. A 6. percben ismét német kiállítást ítéltek, de a forgatókönyv nem változott – sok lehetőség, eredmény nélkül. Sikerült túlélni néhány német rohamot, majd a 9. percben egyenlő létszám mellett viszont már sikerült betalálni: Simon Viktória középről fonákkal emelt a hálóba kapus felett. Az ellenfél igyekezett rákapcsolni, szükség is volt Révész Zsuzsa bravúrjaira és a hátvédek blokkjaira, főleg emberhátrányban. Öt az ötben a mieinknek is voltak helyzeteik, aztán némileg váratlanul egyenlítettek a németek a 18. percben: a támadóharmadban vesztett korongot a válogatott egy buli után, az ellenféltől ketten kiléptek, és Klein lőtte be a ziccert. A harmad végén újabb kiállítást kaptak a mieink, ezúttal Tóth Flóra, ám az állás nem változott.

A második játékrészre egy még feltüzeltebb magyar csapat jött ki a jégre, leginkább a német harmadban zajlott a játék, de az újabb emberelőnyt sem sikerült kihasználni. Bátran mentek előre a mieink, Metzler Regina és Gondos Tamara is helyzetbe került. A 30. percben Véghelyi Dórának kellett leülnie, aztán a németek is megfogyatkoztak, ám ez sem hozott változást. Amíg a magyar lehetőségek kimaradtak, a németek a 37. percben megszerezték a vezetést: Schmidt távoli lövése a felső sarokba vágódott, Révész a takarástól nem láthatta a korongot. Egy perccel később Mozolai Berta kapott két percet, és villámgyorsan kihasználta a lehetőséget az ellenfél, Weichenhain közelről talált be.

A harmadik felvonásban hajtott az újabb gólért a magyar csapat, főleg Metzler bátor megindulásaiban volt veszély, illetve Horváth Maja és Mozolai is lendületesen játszott, ám a németek jól védekeztek. Az ellenfél gyors ellenakciókat vezetett, Révésznek többször is résen kellett lennie. Az utolsó 3 percre a kapust is lehozták a mieink, Báhiczki-Tóth nagy helyzetbe is került, de újabb gól már nem született.

A magyar válogatott így ismét jól játszott, de vereséget szenvedett, és két nap után még pont nélkül áll. A szerdai szünnap után Norvégia lesz az ellenfél csütörtökön este.

A program

Január 9., 16.30 Magyarország-Franciaország 1-2
Január 10., 13.00 Magyarország-Németország 1-3
Január 12., 20.00 Magyarország-Norvégia
Január 13., 20.00 Magyarország-Ausztria
Január 15., 16.30 Magyarország-Olaszország

A keret

Kapusok: Révész Zsuzsa (DEAC JA), Takács Noémi Zoé (MAC Budapest)

Hátvédek: Báhiczki-Tóth Boglárka (MAC Budapest), Chlepkó Zsófia (HTI, kanadai), Koncz Boglárka (MAC Budapest), Kornyilov Anna (BJA), Tóth Flóra (Győri NEMAK ETO HC), Véghelyi Dóra (OHA, kanadai)

Csatárok: Gergely Dalma (BJA), Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Maja (BJA), Imets Mercédesz (BJA), Kárpáti Karina (MAC Budapest), Kolozsvári Angelika (HKB),  Metzler Regina (OHA, kanadai), Mozolai Berta (BJA), Pásztor Flóra Hanga (BJA), Polónyi Petra (Vasas), Simon Viktória (Sportország), Weiler Krisztina (MAC Budapest)

A stáb

Bedő Botond szövetségi edző
Pukli Máté másodedző
Pillók Martin másodedző
Zaka Norbert kapusedző
Kozák Attila erőnléti edző
Gallyas Gabriella rehabilitációs edző
Major Tekla felszerelés-menedzser
Jasó Judit csapatvezető
Dr. Németh Gergely sportpszichológus
Dr. Kolbenheyer Zsuzsanna női szakági vezető
Kaposi Dávid sajtó

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV