Nagy küzdelem után vereség Dániától

2020.08.29. 17:03 |

Újra egy góllal kapott ki a női válogatott Dániától, de ez a 4-3-as vereség sokkal jobban mutatott, mint a csütörtöki 1-0-s. A csapat háromgólos hátrányból állt fel, és jóval többet veszélyeztetett.

A keretből ezúttal Szabó Fruzsina, Grkovic Jelena, Szamosfalvi Petra és Somogyi Vivien maradt ki, bekerült Horváth Imola, Faggyas Lilla és Pázmándi Zsófia, a kapuban pedig Tóth Zsófia kezdett. A meccs eleje hasonlóan küzdelmesen alakult, mint csütörtökön, majd a mieink ocsúdtak gyorsabban, és Sarah Knee, aztán Dabasi Réka veszélyeztetett. A dánok az 5. percben némileg váratlanul előnybe kerültek, Hansen ért bele a kapu előtt egy lövésbe (0-1). Három perccel később növelte előnyét az ellenfél, Huszák Alexandra kiállítását gyorsan kihasználva: a védelem nem tudott felszabadítani, a kipattanó korongot Asperup ütötte be (0-2). Huszák helyzete a másik oldalon kimaradt, majd a 12. percben jött az újabb dán találat: Tóth kétszer nagyot védett, de harmadszor, Weis jól helyezett lövésénél tehetetlen volt (0-3).

A magyarok a 14. percben emberelőnybe kerültek, és ekkor be is szorították az ellenfelet, de Huszák és Gasparics Fanni lehetősége is kimaradt. A kiegészülés után viszont összejött a szépítés: Odnoga Lotti távoli lövése után átcsúszott a korong a kapus alatt (1-3). A harmad végére kettős hátrányba kerültek a magyarok Dabasi és Kiss Andrea kiállítása miatt, de ezt hősiesen sikerült kibekkelni.

A második harmad még nagyobb iramot, oda-vissza hokit hozott. Az egyre jobban magára találó magyar csapatból Huszák és Kreisz Emma került helyzetbe, de Repsctock-Romme jól védett. A dánok is próbálkoztak, de Tóth fogta a lehetőségeket. A harmad derekán aztán megfogyatkozott a magyar csapat, és miközben hátul stabilan állta a rohamokat, Jókai-Szilágyi Zsófia kihasználta a dán kapus és a hátvéd nagy hibáját, közelről bekotorta az ott hagyott korongot (2-3).

A 31. perrctől Németh Anikó folytatta a kapuban, és a dánok rögtön meg is kínálták, de nem tudták meglepni. A mieink pörögtek jobban, főleg az első sor járt közel a gólhoz. Az egyenlítés hat másodperccel a vége előtt jött össze: emberelőnyben jól járt a korong, Huszák lövése még kijött, de Gasparics éles szögből bevágta a kipattanót (3-3).

Az utolsó felvonás elején is gyorsan fórba kerültek a mieink, de a vezetést nem sikerült megszerezni, hiába próbálkozott Tóth Enikő és Odnoga is távolról. A dánoknak is volt helyzetük, szerencsére a gólvonal előtt csúszott el a korong. A folytatásban a magyar kiállítás nagyobb veszély nélkül pörgött le, majd a folytatásban akadt védenivalója Némethnek is. A dánok lendülete egy kiállítással tört meg, emberelőnyben játszva tűzijátékot rendeztek a mieink, ám a rivális kapusán nem tudtak kifogni, se közelről, se távolról. Az 54. percben is fórban támadhattak a hazaiak, ám egy eladott korongra Persson csapott le, és fonákkal el tudta emelni azt Németh mellett, újra az északiaknak megszerezve a vezetést (3-4).

Hatalmas elánnal harcolt a negyedik gólért a magyar csapat, Gowie veszélyeztetése után Huszák iramodott meg, de a szólóból nem tudott betalálni. A hajrát újra fórban játszhatta le a csapat, a legnagyobb lehetőség Dabasi lövése volt. Az utolsó percben a kapuslehozatallal is megpróbálkozott az edzői stáb, az egyenlítés azonban elmaradt.

A magyar csapat legjobbja Huszák Alexandra volt.

Az összeállítás:

Jókai-Szilágyi K., Huszák, Gasparics
Kiss, Kreisz, Dabasi
Szick, Jókai-Szilágyi Zs., Gowie
Pintér H., Pintér L., Horváth I.
Pázmándi

Tóth E., Kiss-Simon
Németh B., Odnoga
Rónai, Knee,
Faggyas

Tóth Zs. (Németh A.)

A keret

Németh Anikó GK MAC Budapest
Szabó Fruzsina GK MAC Budapest
Tóth Zsófia GK KMH Budapest
Faggyas Lilla D KMH Budapest
Grkovic Jelena D KMH Budapest
Kiss-Simon Franciska D KMH Budapest
Knee Sarah D KMH Budapest
Németh Bernadett D MAC Budapest
Odnoga Lotti D Dartmouth College (USA)
Rónai Alexandra D MAC Budapest
Tóth Enikő D KMH Budapest
Dabasi Réka F KMH Budapest
Gasparics Fanni F MAC Budapest
Gowie Alexandra F MAC Budapest
Horváth Imola F MAC Budapest
Huszák Alexandra F KMH Budapest
Jókai-Szilágyi Kinga F Vienna Sabres (AUT)
Jókai-Szilágyi Zsófia F Lulea HF (SWE)
Kiss Andrea F MAC Budapest
Kreisz Emma F MAC Budapest / Stanstead College (CAN)
Pintér Hanna F SDE Stockholm (SWE)
Pintér Lili F SDE Stockholm (SWE)
Pázmándi Zsófia F MAC Budapest
Somogyi Vivien F KMH Budapest
Szamosfalvi Petra F KMH Budapest
Szick Dorka F KMH Budapest

A stáb

Lisa Haley Head Coach / Szövetségi kapitány
Mika Väärälä Coach / Edző
Kis András Coach / Edző
Budai Krisztián Goalie Coach / Kapusedző
Ács Ferenc S&CC / Erőnléti edző
Tornyi Gábor Equipment manager / Felszerelés menedzser
Dénes Veronika Physiotherapist / Rehabilitációs edző
Mondl Viktória Sport massage therapist/ Sport masszőr
Jasó Judit Team Manager / Csapatvezető
Dr. Széplaki Attila Team doctor / Csapatorvos
Nagy István/Soós Judit Sportpszichológus /sport psychologist
Kaposi Dávid Press / Sajtó

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV