Nagy küzdelem után szétlövéses vereség Norvégia ellen

2024.02.09. 17:23 |

Fordulatos meccset játszott a női válogatott leendő divízió 1/A világbajnoki ellenfelével szemben. A hajrában sikerült egyenlítenie a csapatnak, de a büntetőket az ellenfél lőtte pontosabbna, ezzel 4-3-ra nyert Pozsonyban.

A második pozsonyi mérkőzésen Révész Zsuzsa állt a magyar kapuban. Először játszhatott a válogatottban Fehér Nikolett és Imets Mercédesz, nem öltözött be Márton Luca, Balog Gréta és Milibák Helga.

Két perc sem telt el az első harmadból, amikor emberelőnybe kerültek a mieink, ám ezt nem sikerült gólra váltani, ahogy a következő kiállítást sem. A helyzetek megvoltak, főleg Huszák Alexandra és Dabasi Réka veszélyeztetett. Aztán egyenlő létszám mellett is maradt a magyar fölény, és összejött a gól us, a 10. percben Huszák használta ki a védelmi hibát, és higgadtan lőtte el a kapus mellett a korongot. A norvég csapat próbált aktívabbá válni, és Révésznek többször is védenie kellett. Mezőnyben az ellenfél sokszor keményen, agresszívan játszott. A 18. percben Fischer lépett ki a jobb oldalon, befelé húzott, és egyenlített. Sokáig azonban nem örülhetettek a norvégok, az utolsó percben Imets passzából Mozolai Berta lőtt szép gólt – ez volt az első találata a válogatottban.

A második harmad elején Pázmándi Zsófiának kellett leülnie, de a védekezés hibátlan volt. Huszák, Dabasi, Pázmándi és Garát-Gasparics is veszélyesen játszott, ám nem sikerült begyötörni az újabb találatot Johansen kapujába. A 35. percben emberelőnyben is beszorították az ellenfelet a magyarok.

A harmadik felvonás elején Garát-Gasparics kapott büntetést, és a két percet sikerült nagy munkával kihúzni, de nem sokkal a kiegészülés után Haug Hansen közelről belőtt egy kipattanót. Két perccel később pedig már Norvégia vezetett, Morset távolról lőtte ki a felső sarkot. A mieink nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, de az ellenfél kapusa sokáig remekül védett, emberhátrányban sem sikerült betalálni. A hajrában aztán ismét emberelőnybe került a magyar csapat, és a kapust is lehozta, hat a négy ellen pedig Huszák kapásból bevágta a keresztpasszt – 16 másodperccel a vége előtt sikerült egyenlíteni.

A ráadásban a mieink voltak némileg veszélyesebbek, de egyik csapat sem tudott betalálni. A büntetők során Garát-Gasparics és az utolsó párban Kiss-Simon Franciska volt eredményes, ahogy a norvégoktól is ketten találtak be. A hatodik körben az ellenféltől Haug Hansen nem hibázott, Garát-Gasparics viszont másodszor nem tudta becsapni a kapust, így Norvégia 4-3-ra nyert.

A válogatott szombaton délután a házigazda szlovákok ellen zárja a tornát.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV