Nagy Gergő a Ferencvárosban folytatja

2018.07.23. 20:00 |

A válogatott csatára, Nagy Gergő visszatér az Erste Ligába, miután az előző szezon nagy részét az ECHL-es Quad City Mallardsban töltötte.

A csatár Dunaújvárosban született és itt is kezdett játszani, majd Fehérvárra költözött. Egy szezont a Red Bull Salzburgnál töltött, ahol az U20-as csapatban és a második vonalban szerepelt. A 2007-2008-as szezonban Hetényi Péter, Fekti Bálint, Kóger Dániel, Kiss Dávid és Somogyi Balázs mellett az osztrák csapat U20-as keretének tagja volt. Visszatért Fehérvárra, ahol négy szezont játszott, az EBEL-ben és a MOL Ligában szerepelve. Másfél évre Miskolcra került, majd a Nové Zámkyban szerepelt. A 2013-2014-es szezonra elhagyta Európát, és a CHL-es Quad City játékosa lett, ahonnan felhívták az AHL-be, a Chicago Wolvesba is. A következő idényt a Wolves és az ECHL-es Kalamazoo együttesében töltötte. 2015 nyarán visszatért Fehérvárra, majd egy évvel később a MAC-hoz került, és az előző szezont a fővárosi klubban kezdte, mielőtt az Egyesült Államokba, az ECHL-es Quad City Mallardshoz igazolt volna.

A válogatottban U18-as és U20-as korosztályban is játszott, majd a felnőttek között a 2008-2009-es idényben debütált. Három meccsen játszott 2009 tavaszán a svácji A csoportos vb-n. Összesen öt vb-n szerepelt, 73-szoros válogatott.

Nagy Gergővel egy újabb sűrű hét előtt beszélgettünk.

Miért a Ferencvárost választottad?

Szerettem volna Magyarországon játszani. A vb után lett volna lehetőségem Franciaországba igazolni, de ezek az ajánlatok semmilyen szempontból nem voltak jók. Nem akartam távol lenni a családomtól, ezért Magyarországon szerettem volna maradni. Az, hogy Budapesten játszhatok, a legjobb megoldás.

Nagy szurkolója vagy a Fradi futballcsapatának. Ez mennyire befolyásolta a döntésed?

Örülök, hogy a Fradiban játszhatok. Arra kell koncentrálni, hogy visszacsalogassuk a nézőket. Új időszámítás kezdődik, próbálunk a vízilabda és a férfi kézilabda útján haladni. Az első évben nagy célokat még nem szabad kitűzni, le kell rakni egy stabil csapat alapjait, és arra építkezni. Persze egy sportoló mindig nyerni akar, és ezzel én sem vagyok másként. Jó lenne egy igazi ördögkatlanná varázsolni a pesterzsébeti csarnokot. 

A nyári felkészülésed hogy telt eddig?

Ez lesz a tizedik hét, hogy edzek. A vb után volt két hét pihenő, akkor nem csináltam semmit, de azóta Even Levy programja alapján dolgozom, ahogy a korábbi években is. Még van két hét, amíg jégre lépünk. Jó erőben érzem magam, jobban sikerült a felkészülés, mint tavaly, akkor a kezem miatt csak június közepén tudtam elkezdeni a konditermi munkát. 

Húzóember lehetsz a Fradiban. Mit vársz magadtól a szezonban?

Azt, hogy jól teljesítsek, kiegyensúlyozottan játsszak. Szeretnék húzóember lenni, ez nem titok. Inkább Fodor Szabolcsot kellene megkérdezni, hogy mit vár tőlem. 29 éves leszek októberben, most vagyok a legjobb korban, ennél jobb valószínűleg nem leszek. Próbálok segíteni a fiataloknak abban, hogy a profibb szemléletbe minél jobban beleszokjanak, és minél jobban álljanak át a felnőtt hokira.

Milyen bajnokságra számítasz?

Nem tudom igazán, hogy mit várjak. A Vasas és a KMH vélhetően fiatal csapattal indul, a keretüket nem igazán ismerem, ahogy a Gyergyóét sem. Gondolom, a Vienna Capitals kerete nem sokat változik. A Dunaújváros, a Csíkszereda, a Brassó és az Újpest erősnek tűnik. Mi megpróbálunk minél több győzelmet aratni és megörvendeztetni a szurkolóit. 

Gyerehokizni

Válogatott termékek