Nagy csatában győzelem Szlovénia ellen

2023.11.11. 21:12 |

A magyar válogatott 4-3-as sikerrel zárta a Sárközy Tamás Emléktornát.

Don MacAdam szövetségi kapitány szombaton Nagy Gergőt, Vértes Nátánt, Pozsgai Tamást és Vokla Rolandot is jégre küldte az előző napi meccskerethez képest, a kapuban Vay Ádám kapott lehetőséget.

Szlovénia gyorsan vezetést szerzett, a 2. percben Zan Jezovsek talált be a kapuvas segítségével. Érkezett a magyar válasz: 16 másodperc múlva Kovács Alex egyenlített egy kipattanót belőve. Egy perc telt el, amikor Stipsicz Bence erős passzába Nemes Márton tette bele ütőjét, és máris a magyarok vezettek.

Maradt a jó tempójú játék, Cepon lövése a vasról jött ki, a túloldalon Horváth Milán került helyzetbe. A 7. percben Pozsgai bravúros mozdulattal, kesztyűvel tartotta bent a pattogó korongot a kékvonalnál, kapura tette, Nagy Krisztián beleért, meglepve a kapust, így már kettővel vezettek a hazaiak. A folytatásban Vayra és a blokkokra is szükség volt, hogy ne változzon az állás.

 A második felvonás eleje áthúzódó magyar emberelőnnyel indult, volt is helyzet belőle. Aztán Hadobásnak kellett leülnie, ám ezt sikerült kibekkelni. A 28. percben Pozsgai lépett fel egy támadással, szép mozdulattal került helyzetbe, de a korong a vasról kijött. A szlovénok percei következtek, egyre több időt töltöttek el a magyar harmadban. Enyhült a vendég nyomás, ismét a Pozsgai-féle sor volt aktív, a korongbevitelt követően Kovács Alex duplázhatott volna. A 35. percben bár Horváth Bálinték jól adogattak a második magyar előny alatt, lövésig nem jutottak, helyette Páterka szabálytalankodott, odalett a fór. A szlovénok is szépen játszották a saját előnyüket, Luka Marver lőhetett centerpozícióból, Vay védett.

A záró játékrész elején nyomott a vendég csapat, és Matic Torok szépített egy bombával, majd - ahogy kiegészültek a magyarok Páterka büntetése után – egy korongvesztés Luka Maver bosszult meg és egyenlített. A magyar csapat átvészelte a szlovén rohamokat, és az 52. percben újra előnybe került: Nagy Gergő passzát Mihály Ákos kapásból vágta a hálóba. A hajrában a szlovén csapat emberelőnyben is támadhatott, majd a magyar fór mellett is lehozták a kapust, és volt is lehetőségük, de Vay vezetésével sikerült megőrizni az egygólos különbséget.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV