Nagy brassói diadal a rangadón

2018.11.01. 21:21 |
A Brassó fölényesen nyerte az erdélyi derbit. A Gyergyó Bécsben diadalmaskodott az Erste Ligában.

Corona Brasov-SC Csíkszereda 8-3 (4-2, 1-1, 3-0)

Szűk 15 percig tartotta a lépést a Csíkszereda: a brassóiak kétszer is előnybe kerültek, de a vendégek egyenlítettek. A 15. percben aztán Molnár Zoltán, majd két perccel később Jereme Tendler is betalált, így elhúzott a Brassó. A hazaiak nyolc lövéssel próbálkoztak, minden másodikból gól lett.

A második harmadban kiegyenlített volt a játék. Radim Valchar csökkentette a különbséget, de Garrett Clarke gólja után visszaállt a kétgólos különbség – a liga büntetéskirálya egyébként a gólja előtt és után is kapott kiállítást.

Az utolsó harmad már a Brassóról szólt, Tranca két emberelőnyös góljával, aztán Molnár Zsolt találatával fölényessé tették a győzelmet a rangadón.

Nyilatkozatok

Greg Lindqvist, vezetőedző, Brassó: „Szoros volt az első harmad, a másodiknak pedig az első felében nem játszottunk elég jól a koronggal, sok kiállítást kaptunk. Aztán jött egy emberelőny, gólt szereztünk és megfelelően fejeztük be a harmadot. A nagy különbség a helyzetkihasználás volt. Polc remekül védett és az egész csapat eredményesen játszott, mind a négy sor betalált.”

Leo Gudas, vezetőedző, Csíkszereda: „Nem tudok mit mondani, nem játszottunk jól. Megvoltak a lehetőségeink, mégis az ellenfél szerezte a gólokat. Nem voltunk elég jók ma.”

EV Vienna Capitals II-Gyergyói HK 2-4 (0-1, 0-1, 2-2)

Az első két harmadban egy-egy gólt szerezve elhúzott a Gyergyó, de az utolsó harmadot megnyomták a bécsiek, és szépítettek. A vendégek azonban egy perc alatt két gólt szerezve eldöntötték a meccset. Összességében jóval többet lőtt kapura a Capitals, ám a vendégek hatékonyabbak voltak a kapu előtt. Mircea Constantin két góllal segítette a Gyergyót.

Gyerehokizni